Thursday, February 4, 2010

Surat Untuk Ayah (Sedih)

Assalamualaikum & good morning pada semua... Hopefully semua sihat2 aja ya... =) Semalam Vee share dengan you all kisah pengorbanan seorang ibu. Kisah tu Vee terima daripada seorang kawan melalui email. Semalam Vee dapat email "Surat Untuk Ayah" dari seorang kawan yang sangat sweet... =) ... Vee nak share dengan you all hari ni... Sangat sedih... =(

*************************************************************************************

Kisah ini terjadi disuatu pagi yang cerah... Mungkin tidak begitu cerah untuk seorang ayah yang kebetulan memeriksa bilik tidur anak gadisnya yg berumur 18thn. Dia mendapati bilik itu cukup kemas dan rapi, dengan sekeping sampul surat yg bertuliskan untuk ayah diatas meja bacaan... perlahan dia mula membuka surat itu…

_____________________________________________________________________________________

Ayahku yg tercinta,

Aku menulis surat ini dengan perasaan sedih dan sangat menyesal. Saat ayah membaca surat ini, aku telah pergi meninggalkan rumah. Aku pergi bersama kekasihku, dia lelaki yang baik, setelah bertemu dia... ayah mesti setuju walaupun penuh dgn tatto2 ganas ditubuhnya. Dia sudah cukup dewasa walaupun belum begitu tua (aku fikir zaman sekarang 42 tahun tidaklah terlalu tua).

Dia sangat baik terhadapku, lebih2 lagi dia akan jd ayah kpd kandunganku ini. Dia memohonku untuk membiarkan anak ini lahir dan kita akan membesarkannya bersama.

Dia punya bisnes perdagangan Ecstasy yang sangat luas, dia juga telah meyakinkanku bahawa marijuana itu tidak begitu buruk. Kami akan tinggal bersama sampai mati memisahkan kami. Aku yakin bahawa para doktor akan menemukan ubat untuk AIDS jadi dia akan segera sembuh.

Aku tahu dia juga ada perempuan lain tapi aku percaya dia akan setia padaku dengan cara yang berbeza.

Ayah...jangan risau akan keadaanku. Aku sudah 18 tahun sekarang, aku tahu menjaga diriku. Salam sayang untuk ayahku dan ibuku yg trcinta. Oh ya sebelum aku terlupa, berikan semua teddy bear dlm bilik ku ini untuk adikku yg sgt2 inginkannya...

_____________________________________________________________________________________

keadaan si ayah bagaikan nk tercabut jantungnya ketika itu...lalu perlahan2 membuka muka surat kedua surat itu... dgn keadaan terketar2 si ayah membaca...



PS: Ayah... tidak ada satupun dari yang aku tulis diatas itu benar, aku hanya ingin menunjukkan hal yg lebih mengerikan daripada nilai report kad ku yg buruk. Kalau ayah sudah menandatangani reportku diatas meja, panggil aku ya… Aku berada dirumah jiran sebelah jer...


*************************************************************************************

Komen dari Vee : Jangan risau, bukan you all je yang terkena, Vee pun terkena... =p`

11 comments:

~0~ said...

hahah...siot je..

Cik Afzan said...

adoyaiii....
lawak gila kentang pagi2
sakit perut Cik Cookie

besi said...

vee.... lawak yg leh wat kaum bapa jatuh pengsan
hehehehe

Anonymous said...

lawak gilerrr... wat suspen je..

speckurosaklagi said...

hahaha.....gud story...nasib baik takda re[ort card dah..kalu tak leh buat jgk...:)

LotsOfLove-Pearls said...

Dear Vee..


Kahkah..
ble lak anak main2 surat ngn bapa..

kang bapa dia kena heart attack baru tau..

kat rumah jiran jek..

ngeeeeeee

joegrimjow said...

haha
pernah baca dlu
camne ntah leh terkene lagi skali

cettt

IT'S Me N.a.N.a said...

jahat nyer entry nie!!!
tolong...saya tertipu!!!! T__T

QueenJah said...

Salam Vee..

hmmmm....mungkin satu hari nanti, perkara sebegini tak mustahil akan terjadi kan, jika diperhatikan glagat kehidupan manusia masa kini....nauzubillah.

Vee Violet said...

~0~,
gurau2 merapatkan ukhwah... hihihi

CC,
saje je vee nak kasi CC gelak...

besi,
hihihi... :)

Anonymous,
saspen kan?

speckurosaklagi/LotsOfLove-Pearls/joegrimjow/IT'S Me N.a.N.a,
lu kena beb!!!

Frodo Baggins said...

huhuhuhu pnh tbaca ...
tp mmula tu suspen jugak

>>___<<