Sunday, February 28, 2010

4th Contestant - Budak Hitam

Assalamu'alaikum & happy sunday semua... :) Sorry sebab lambat update untuk contest "Apakah Warna & Gaya Diriku" ...

The next contestant, seorang gadis manis (memang manis - Vee suka senyuman die), yang menggelarkan dirinya Budak Hitam ( http://kamibudakhitam.blogspot.com/2010/02/contest-apakah-gaya-warna-diriku.html ). Dalam fikiran Vee pada awalnya, die seorang yg berkulit gelap or memang all the time pakai hitam but then rupa2nya silap telahan tue.

Baiklah - tanpa membuang masa jom baca entry cik kak kite yang 'sweet' nie... :)

_____________________________________________________________________________________

Thanx Vee sebab sudi jemput Cik Budak Hitam ni join contest ni.. Kalau ikutkan aku tak tau nak cite apa pasal fesyen sebab aku bukannya suka bergaya.. stail aku cuma jeans dan t-shirt.. cuma kadang-kadang je terasa nak melaram.. tapi lebih suka pakai tudung ekin tu.. kalau ikut kata kawan aku macam minah indon.. tak kesah la diorang nak cakap apa sebab aku selesa and tak payah nak selalu tiup2 tudung bile tudung da terkelepet.. hihihi.. dulu masa sekolah.. badan aku ni agak gempal.. sebenarnya bukan agak.. memang gemok pun.. hihihi sebab tu aku malas nak berpesyen2 ni.. so sampai sekarang aku ni jenis simple je... ok la.. malas nak celoteh panjang lagi.. tengok la gamba ni..

nampak macam heroin indonesia?? Hehehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Gamba ni adalah gamba yang paling aku suka.. sebab?? sebabnya aku sangat suka warna merah dan hitam.. kebanyakkan baju aku cuma mempunyai satu warna yang aku suka.. cuma gmbar ni yang menggabungkan warna merah dan hitam..

Kenapa aku suka merah dan hitam??

Warna merah pada aku mempunyai daya tarikan sendiri.. kira ibarat penggoda la.. (erkk penggoda ke aku?? hahaha)lagi pulak menampakkan aku lebih berani..

Warna hitam pulak buat aku lebih yakin dan sebab hitam itu menawan...
Macam dalam iklan: "hai.. nama saya rain.."
eh eh bukan.. "nama saya Budak Hitam..."

Hihihihih


p/s: kepada blogger sekalian.. sila la undi saya ye.. tarikh undian bermula pada 7 march hingga 6 april.. undian anda nanti sangat dihargai..
sayang kamu semua..


_____________________________________________________________________________________

Hehehe, comel... siap ade commercial break lagi tue...
so, bagi nak mengundi budak hitam, sila jalankan tugas anda dengan meninggalkan undian anda di comment box Vee ye... :)

Apakah Warna Anda?

MERAH
Warna ini melambangkan keadaan psikologi yang mengurangkan tenaga, mendorong makin cepatnya denyutan nadi, menaikkan tekanan darah dan mempercepatkan pernafasan. Warna ini mempunyai pengaruh produktiviti, perjuangan, persaingan dan keberahian.

1. Merah Terang :
Warna ini melambangkan kekuatan kemahuan atau cita-cita. Sifatnya : Agresif, Aktif, Garang. Pengaruhnya : Berkemahuan keras, penuh gairah, dominasi, kejantanan.

2. Merah Jambu :
Warna ini melambangkan romantik, feminim. Warna ini mempunyai sifat mendorong ke arah kepasrahan, penyerahan, kesempurnaan, keayuan dan kesantunan.

KELABU & HITAM
1. Kelabu :
Warna ini tidak menunjukkan makna yang jelas. Tidak terang dan ia dikategorikan sebagai unik dan sukar dikaitkan kepada kecenderungan psikologi. Warna ini sifatnya lebih kepada NEUTRAL.

2. Hitam :
Warna ini melambangkan kesedihan dan keseorangan. Ianya memberi kesan kehampaan, kematian, kegelapan, kebinasaan, kerosakkan dan kepunahan.

Apakah Gaya & Warna Diri Anda?

Salam Sayang,
~Vee Violet~

8 comments:

embun d tengah malam said...

i suka biru

Vee Violet said...

sebab warna chelsea eh?

eqbalzack said...

sekali lagi abg eq undi....

p/s; kali ni lap air mata dengan langsir rumah lak...hehe

speckurosaklagi said...

ada kat kL skrg..tak lah join lagi..tuggu la nati iya..

Vee Violet said...

abang eq,
hahaha... nanti vee nak tgk abg eq lap air mata dengan apa pulak... :)

spec,
ok... vee tunggu... before 8th march ok? :)

Ieda the Rainbow Princess said...

Wa'alaikumussalam..Assalamu'alaikum..Vee dear..
Hari nie baru Ieda dpt blogwalking..Sorry sngt dear..Ieda sibuk sngt..Tgk lah N3 Februari pun ade 5bijik je..Huwaaa..sedey!Eh!Eh!Vee dear sihat??Makin tembam ekk skrg..Xper,biar tembam sikit jgn kurus sngt.. :) Vee..dear,contest Vee dear ke nie?Lah..Ieda pk contest org lain yg Vee invite Ieda dat day..Klu mcm nie wajib join lh..Tp knp singkat sngt ms nye Syg??Xper,esok Ieda try buat N3 nie..Tp nak undi jgk nie..Boleh?Ieda nk undi Budak Hitam.. :)

Ieda the Rainbow Princess said...

Vee syg..I'll come back here tomorrow occay!
Miss U!Mmwwaahh!!

p.s: Vee..Ieda tak update lagi lah tntg Miss Soccer tu..Ape result nya Vee?

Vee Violet said...

Ieda sayang,
takpe darl.. vee faham. hehehe.. vee mamam banyak so badan naik...
yes honey, contest vee, join tau! post entry before 7th March ye.
Thanks for voting honey.
Miss Soccer dah habis, ok nanti Vee update ok...
=)