Tuesday, May 18, 2010

♥ Tag ♥

Kena tag lagi... :)
Dari cik kak yang manis Fida Jai OWN

Copy to your own notes...
Erase my answers...
Enter yours and tag twenty (20) people...
Use the first letter of your name to answer each of the following questions...
They have to be real...
Nothing made up...


If the person before u had the same first initial, you must use different answers...
You cannot use any words twice...
and
You can't use your name for the boy / girl name question...


1. What is your name : Juliana


2. A four letter word : Jazz


3. A boy's name : Josh

4. A girl's name : Jasmine


5. An occupation : Jobless * LOL =D *


6. A colour : Jazzberry Jam


7. Something you wear : Jeans


8. A food : Jelly


9. Something found in the bathroom : Jacuzzi


10. A place : Johor Bahru


11. A reason for being late : Jamm


12. Something u shout : Jerk! *tak pernah lagi actually. Hihihi*


13. A movie title : Jumanji


14. Something u drink : Juice Works


15. A musical group : Jackson 5


16. An animal : Jellyfish


17. A street name : Jalan Kuching


18. A type of car : Jaguar


Next, tag people;

Pearl
Besi
Mish Nana
Sueanne
Kak Shiela
Eddie Dewanaga
Afsal
NeenaAnuar
Hanie
Yana@Nana
Fifi Rahmat
Ezam
Liliyuli
Abang eQ
Mimie
Spec
Hans
Beito Othman
Joe
sh.

P/S : Nak tag ramai tapi kena tag 20 aje... =( ... Embun dah kena tag so Vee tak tag tau... =D

With Love,

Monday, May 17, 2010

Monday, May 10, 2010

♥ Gorgeous Blogger Award ♥



Comel kan award tue? :) secomel orang yang kasi Vee award tue... Cik, ops! Puan NeenaAnuar. Isteri kepada encik Teman (bukan nama sebenar)... hehehe...

Thank you sooo much dear... :) Siapa nak berkenalan dengan Neena nie? Follow lah blog die ye? Confirm tak rugi follow blog Puan Neena nie, sebab orang nye ceria aje, and sweet sgt2...
:)

Neena, sorry cuz curi pic you - and kenalkan pada follower Vee... :)



Cantik, comel & sweet kan orangnye? ♥

P/S : Neena, contest tue nanti Vee join ye? Busy sikit, ini pun cepat2 publish entry khas untuk you yang kasi award pada Vee... Thanks a lot! (^^,)

To all of my gorgeous followers out there, award nie untuk you all jugak ye?
Have a great day ahead!!! (^^,)

With Love,

Friday, May 7, 2010

Slogan Untuk abg eQ...

Assalamu'alaikum & happy Friday to all of my dearest bloggers.
"Slogan Untuk abg eQ"
Sejak Vee ber'blogging' nie, tak pernah rasanya Vee join mane2 contest yang dianjurkan oleh mane-mane blogger. Salah satu sebabnye kalau Vee join mane-mane contest memang takkan menang. Hehehe...

"Slogan Untuk abg eQ" (boleh jadikan title cerpen baru Vee nie... hihihi) ... Vee join contest nie sebab Vee pernah invite abg eQ join contest Vee & abg eQ dengan sporting nye join dan berjaya menempatkan dirinya sebagai pemenang (okay, Vee sengaja guna ayat skema).

And the other thing, contest abg eQ ni simple bebenar.

Sesiapa yang nak berkenalan dengan abg eQ, jalan2 lah dekat blog abg eQ.

So "Slogan Untuk abg eQ" yang Vee ambil masa tak sampai 5 minit Vee fikirkan slogannya (kejap sangat? Yes, sebab slogan itu adalah slogan yang tulus ikhlas dari hati that's why tak ambil banyak masa.. Auuwww... hehehe...)


1. Terbuka kepada followers abg eQ. Yang belum jadi followers, follow dulu ye…* dah follow… :) *

2. Tak perlu vote! Abg eQ sendiri akan 'pick the winner' (berdasarkan kreativiti & originaliti). * sweeett *

3. Bagi slogan yang dah siap, buat 1 entry iaitu slogan anda bertajuk 'Slogan Untuk abg eQ…' * sila baca di bawah… :) *

4. Letakkan gambar contest (seperti di atas) kat entry anda tu. * sudah - Abang Eq lebih handsome dari Norman Hakim ye *

5. Linkkan gambar contest terus ke blog abg eQ. * on the side bar *

6. Jangan lupa! Tinggalkan jejak kat sticky mode blog abg eQ ni....abg eQ akan terus ke blog anda.* harus! :) *

"hhmmm..saya follow `Kurasakan Something...` kerana........"
"… inspiration... motivation... educative... humanity... seductive
(apakah??? hehehe...) Entry dari Safial Eqbal Zakaria bersahaja dan mesti terselit sedikit sense of humor. 'Kurasakan Something' lebih daripada blog yang biasa. Tak percaya? 'Follow'lah 'Kurasakan Something'! "


With Love,

Thursday, May 6, 2010

Sudah Potong???

Assalamu'alaikum & happy Thursday...

Before lunch hari nie, Vee terima satu sms dari satu number yang Vee tak pernah tengok sebelum ni.

"En/Cik JULIANA BINTI MD SAMAN. Sila jelaskan tunggakan P1 WIMAX a/c 101621*** dengan segera untuk mengelakkan tindakan selanjutnya. Hubungi WANIE…"

FYI guys, Vee tak pernah register nama dekat P1 WIMAX. So, Vee terus call number tu. And understand from "Wanie", memang betul got someone yang konon2nya nama Juliana Md Saman register P1 WIMAX last year on the 5th July. Sigh… You all nak tahu berapa yang 'my klon' tu tak bayar?

RM 1777. 44!!! And P1 WIMAX dah b/list kan nama Vee. And now Vee kena pergi buat police report and pergi ke HQ P1 WIMAX dekat PJ bawa police report tu… bla bla bla… kena buat all of those benda remeh… addooiii…

Bila masa lah Vee nak buat semua nie? Banyak benda lain lagi yang Vee kena buat. :)

Siapalah agaknye 'gadis manis' yang gunakan nama Vee tue… Kalau die tak cun, Vee karate tangan die. Kalau die cun, Vee cakar2 muke die. (banyak cantik muka kau sesuka hati guna nama Vee) Muahahaha!!! (gelak jahat)

P1 WIMAX… (tengah agak geram nie) … Logically, kalau betul ada any customer nak register - mesti kena kasi IC photocopy. Ok fine - maybe die dapat copy of IC Vee from somewhere else, but sepatutnya kna tengok original IC jugak… Vee tak pernah hilang IC or tukar IC lagi. So how come P1 WIMAX punya boleh let that fella register & sign? Helllooo… P1 WIMAX… Service ape nie?

Anyway, not a big deal sangat sebab once Vee buat police report & pergi HQ diorang so kes ni tutup lah rasanya.. Cuma agak ralat dengan sikap individu yang tak bertanggungjawab & cara individu buat kerja.

"Try to relax and enjoy the crisis"
~Ashleigh Brilliant~


Tralalaaa… Sekian sahaja untuk hari ini. Majulah Sukan Untuk Negara… =D

With Love,

Tuesday, May 4, 2010

Siapa yang tak perlukan baju...

Semalam waktu Vee tengah dapatkan mood nak tidur sambil baca buku "The Little Black Book of Style" & layan lagu2 oldies, Vee dapat sms dari adik bongsu Vee.


Jannatul Ain : Kak Ana, Ain kena wat karangan sal baju… tolong bagi ayat tuk intro n isi. Ain tada idea la.. Tlg..

(Then Vee terus call die.)

Vee ----> "Ain nak buat karangan macam mane?"
Ain ----> "Umum pasal baju. Kak Ana.. Tolooongggg…"
Vee ----> "Nak hantar esok?"
Ain ----> "Ha'ah. Hehehe"
Vee ----> "Tahu mengelabah. Hahaha!"
Ain ----> "Kak Ana janganlah gelak. Tolonglah Ain"
Vee ----> "Ok. Ok. Japgi Kak Ana sms"
Ain ----> "Ok. Thaaaank you"


(Then Vee terus letakkan buku Vee ke tepi and keluar ambil a few of magazine yang Vee beli macam GLAM, In Trend, Rapi. Puasa selak-selak still tak dapat intro and isi yang Vee dapat beri pada adik Vee. So finally Vee sms aje basic knowledge yang Vee tahu pasal baju or fesyen.)


Juliana a.k.a Vee : (SMS 1) Baju, gaya dan fesyen cukup sinonim dengan setiap individu tanpa mengira usia, fizikal dan taraf hidup

Juliana a.k.a Vee : (SMS 2) Baju sangat berkait rapat dengan fesyen dan gaya. Definisi gaya itu sendiri luas dan cukup subjektif. Begitu juga dengan fesyen. Baju yang asalnya merupakan keperluan asas manusia kini dipelbagaikan fesyennya mengikut gaya kebanyakan individu.

Juliana a.k.a Vee : (SMS 3) Contohnya, baju yang dipakai individu bekerja di dalam sesebuah organisasiadalah berlainan mengikut citarasa masing-masing. Ada yang memilih untuk memakai baju yang dapat menyerlahkan penampilan dirinya, ada yang memilih untuk memakai bau yang dapat menutup kekurangan dirinya seperti bentuk badan yang berisi atau terlalu kurus. Ada yang memilih untuk memakai baju yang sopan dan ada juga yang memilih untuk memakai pakaian yang dapat menarik perhatian orang ramai. Dari situlah wujudnya fesyen.


(Tanpa sedar, Vee tertidur lepas hantar sms yang ke-3 (seriously mengantuk sangat2). Vee terjaga lepas adik Vee sms Vee lebih kurang sejam lepas tue.)


Jannatul Ain : Kak Ana. Penutup camna ha?

(Vee dengan mamai-mamai, reply sms adik Vee.)

Juliana a.k.a Vee : Kesimpulannya, setiap individu memerlukan baju

(Apakah??? Bila Vee baca balik sms tu this morning, Vee tergelak sendiri. Agaknye kalau itu kesimpulan yang die tulis, ape cikgu die komen ye? Itu ayat tergantung actually. Vee nak tulis panjang lagi actually tapi sekali lagi tertidur. Bangun pagi tadi baru baca sms yang adik Vee reply.)

Jannatul Ain : Ok2 thx kerana memberi inspirasi mlm2 camni… Hehe.. Luv u.. Nite2.

Siapa yang tak perlukan baju???

With Love,