Thursday, April 29, 2010

Lazy Lazy Vee...





With Love,

Wednesday, April 28, 2010

Quotes Of Today...

Life is not so bad if you have plenty of luck, a good physique and not too much imagination...
~Christopher Isherwood~




With Love,

Tuesday, April 20, 2010

Don't Hate Me Because...


I'M MACHO...


With Love,

Monday, April 19, 2010

♥Say A Little Prayer♥

My fav song ever since belasan tahun. Pernah tengok scene dalam "My Best Friend's Wedding tak"? And now makin menjadi2 suka lagu nie lepas tengok dalam Glee. (^^.) … So damn cute. Now dah jadi ringtone hp pun "Say A Little Prayer" Glee version.

Watch this video. Inilah yang bakal menjadi senaman Vee setiap pagi depan cermin sambil make up/bersiap sebelum pergi kerja. Hihihi… Everyone need everyone need a motivation for himself/herself with their own way kan? So am I… *wink*



Hanie & Ezam. Nanti kite menari camni pulak occay? (^^.)



With Love,

Thursday, April 15, 2010

CONTEST MALAMCONTEST MALAM INDAH BERSAMA JOEGRIMJOW *sila click title entry ini untuk ke 'banglo' JoeGrimJow*

Siapa nak join contest? Angkat tangan!!! (^^.)
Sila baca entry yang Vee copy & paste dari blog JoeGrimJow di bawah or kalau nak berkunjung ke blog beliau sendir lebih afdal... :) *sila click pada title entry ni ye. Blog Vee tak dapat letak link pada isi entry*

Comment tentang blog Joe, 2 THUMBS UP!
Bersahaja, santai, sempoi, informative, unsur2 keagamaan & kasih sayang mesti turut sama diselitkan, unsur perkahwinan juga turut sama diselitkan (sah2 Joe ni tak sabar nak kawen) dan yang paling penting, tak lama lagi Joe akan 'berdua'... Ops!

Baiklah, tak nak bebel panjang, moh explore tentang Contest Joe nie...
Lagi ramai join, lagi bagus, besar pahala Joe nanti. Kenapa? Bacalah kalau nak tahu... (^^.)


*************************************************************************************

entry melekat : entry baru ada dibawah







cara-cara


1) buat satu entry yang kreatif untuk 'wish joegrimjow happy birthday'
2) publish entry anda 20hb 4 2010 nanti (any time but must be on that date)
3) setelah post, letakkan link di bahagian komen di bawah ini
4) yang paling kretif akan menang




siapa yang boleh join?


1) hanya untuk blogger (sama ada bukan follower atau follower semua boleh)
2) jard dikecualikan dari memasuki contest ini




hadiah


makan malam bersama joegrimjow bernilai rm 200, makan sampai buncit kembung
(disponsor penuh oleh herbalife, hehe)



harga entry


rm 2.20 dan akan didermakan kepada masjid kampung peringat




~~~~








1) cara cara


semua paham kan? tak paham boleh tanya kat bahagian komen di bawah. maksud kreatif adalah menaip satu entry dengan sekreatifnya yang mampu buatku tersenyum panjang bila membacanya. letak gambar ke, video ke, apa apa je lah amat2 digalakkan




2) siapa yang boleh join?


semua blogger. tak kira apa latar belakang anda. kalau yang rasa bawah umur lagi tu, jangan risau, join je dan kalau menang, ajak mak ayah join makan dengan abang sekali. hehe. erkk, sebab ku yakin jard akan buat entry untuk wish besdayku, so dia dikecualikan. haha. ku tak paksa korang follow aku atau tidak, buat apa nak paksa orang follow kita kan? hehe



3) hadiah


seperti dinyatakan, hadiah adalah pakej makan bersama dengan aku sebanyak rm 200. tak mampu nak habiskan? ajaklah kawan kawan datang sekali. bebas mengajak seberapa yang anda suka. hehe. ku akan belanja semuanya. tapi jumlah tak bertambah, still rm 200. kat mana dan makanan jenis apa, kita bincang bila dah menang. kalau orang sabah serawak menang pun, ku akan kesana makan bersama anda. hoho. sweet tak? herbalife hanya sponsor duit, bukan makanan, so makanannya bukanlah herbalife ye. hehe



4) harga entry


setiap entry yang dibuat, ku akan mendermakan rm 2.20 kepada masjid. kalau 10 entry wish besday, so 10 darab rm 2.20 lah akan ku dermakan. setiap blogger hanya dikira satu entry je yang ditulis. jadi, anda tulis entry sambil2 menderma. erk, orang tanya kenapa kaya sangat ke ni? bukan kaya, cuma mahu berkongsi kegembiraan dengan reader, semoga usaha ini diberkatiNya





sebab utama contest dijalankan


ini dijalankan untuk eratkan lagi hubungan kita. at least readerku tahu yang 20 hb 4 adalah besdayku. hehe. walaupun agak poyo dan seolah menunjuk nunjuk, layan je lah besday boy ni. haha. boleh? boleh la boleh la. hehe. hadiah pun ku tak mahu bagi material, yang penting pemenang itu ku jumpa dan ada masa untuk kita berkenalan dengan lebih rapat antara blogger. kalau lelaki yang menang, takmo dituduh gay, ajak la kawan lain datang. kalau perempuan yang menang, pun sama. kalau takde yang nak temankan, ku akan bawa kakak aku bersama untuk elakkan fitnah dari berlaku. kita mahukan ukhwah, bukan fitnah ;)



jadi, sama samalah menulis entry pada 20 hb 4 ni nanti. yahuuuu. 10 hari lagi genap usia dah 22 tahun, mungkinkah besday ini terakhir aku sambut berseorangan, nexy year, mungkin dah berdua? hahahaha (gelak nakal)



pss : 20 hb 4 juga merupakan tarikh kelahiran junjungan besar kita, Nabi Muhammad SAW


*************************************************************************************

With Love,

Monday, April 12, 2010

Reality Show for TV3... looking for contestants!

we currently in the midst to shoot Cooking reality show sponsored by Ideal. we are looking for peoples from many2 background. unique and interesting background. coz, this is an urban show. we will show the contestant's background as well. And during competition, we will put 2 contestants in 1 episode. so, peoples out there will vote for u guys. then, we will have home visit, interview session with ur supporters and show your lifestyle and uniqueness. this program will be hosting by Sazzy Falak.

We'll choose 10 contestants only for this program. and top 5 from the voting and higher point contestants will be selecting to final.

Prizes:
1st place - RM 30k
second n third - RM 5k per person

We gonna shoot this program in May and the final episode in June 2010. just short shooting days.

if u interested with our invitation, kindly please drop me ur profile with casual photos, background story, why u love cooking and why u interested to join this program. please send ur profile ASAP to be shortlisted. thankz a million.

* if u have anybody who also interested to join this TV show, please ask them to gimme their profile as well. this program will be conducted in Malay language. for TV3,.... hopes to hear good news from u... tq!

Posted By : jazneeda
Email : jaz.needa@yahoo.com

With Love,

Thursday, April 8, 2010

Ucapan terima Kaseh - dari ♥Beito Othman♥

Kepada voters Beito Othman, cik Beito Othman yang sweet ini ingin berterima kasih di atas undian anda... (^^.)

-------------------------------------------------------------------------------------

KAMU SEMUA UMPAMA yoyo-Rockstars ku!



Kamu semua (para voters ku) Rocks!!!


Ku ucapkan terima kaseh dari hati kecilku untuk semua voters ku, malaysia Brunei..(ceh lagak macam AF..=D)
& Finally I Won!! .
SAYA DAH MENANG! TERIMA KASEH PAWA ROOT KAMU & PENGANJUR THIS COMEL CONTEST, vee violet!!

SEMUA ADALAH PEMENANG TIADA PENGALAH!!
& tidak kurang juga yang membawa geng2nya untuk memvote aku terima kaseh kalian semua ye! & tidak lupa juga yang balik-balik sudah memvote diriku & tidak dikira terima kaseh ku ucapkan jua.

sekian laporanku.

♥ Beito Othman

-------------------------------------------------------------------------------------

P/S : Beito, blog Vee tak dapat jadikan tulisan "color molor" and tak dpt letak link *entah kenapa*... so sorry sebab terpaksa letak you tube berasing dgn link yg Beito letak and "SEMUA ADALAH PEMENANG TIADA PENGALAH!!" Vee tak type dgn warna yg Beito type. Sorry ye sweetie...

With Love,

Wednesday, April 7, 2010

Contest Result

Sila ambil perhatian!!!! ^^
*actually Vee rasa sejak Vee jarang update, laman blog Vee ni sunyi sikit*

Seperti yang dijanjikan, dengan sukacitanya Vee ingin mengumumkan pemenang contest "Apakah Gaya & Warna Diriku"

Pemenang bagi Kategori Lelaki..... jatuh kepada.....

Abang Eq yang sentiasa 'macho' dengan meraih undian sebanyak 19 daripada bloggers




Pengundi :
1) Fifi Rahmat
2) Mimie.Candy Cane
3) Rauna_safia
4) NeenaAnuar
5) Hezesuze
6) ~KaK AZZ~
7) mie
8) vict
9) Mohd Shahrul Hafizi
10) Kay
11) BELALANG
12) ezam (2nd Contestant)
13) ::cdot the dot:: (3rd Contestant)
14) E.d.Y
15) Budak Hitam (4th Contestant)
16) q-nizam
17) sueanne
18) Ieda the Rainbow Princess
19) speckurosaklagi

Dan pemenang bagi Kategori Perempuan (sangat skema) jatuh kepada.......

Beito Othman yang sentiasaaaaa sweett... ^^ dengan meraih 19 undian daripada bloggers, (macam dah berjanji dengan Abang EQ... =P ).



Pengundi :
1) LotsOfLove-Pearls
2) sueanne
3) chumies
4) E_shuke
5) ♥ Aayun.117♥
6) nads.
7) ::cdot the dot::
8) The Legend of Zoro
9) LN1586
10) bag lovers
11) Queen-D
12) triple B
13) Mawar melati
14) yawn
15) Saiful Amin
16) Coffee_Break
17) speckurosaklagi
18) Mama Darwisy
19) Atiadi

Di kesempatan ini. Vee ingin ucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang join contest ini & kepada semua pengundi2 juga... =)

Kepada peserta yang tidak memenangi pertandingan ini, Vee akan berikan saguhati kepada anda, tapi lambat sikit ye? ^^ Sebab time untuk Vee agak terhad these week *sibuk nak pindah rumah & fikir banyak benda ^^ * ...

Once again, thank you sooo much pada semua yang menyertai contest nie...
You all memang TERBAIK!!!! ^^

With Love,

Tuesday, April 6, 2010

Update mata undian "Apakah Gaya & Warna Diriku"

Assalamu'alaikum...

Rasa macam lama pulak tak update blog... Semua sihat? :)

Baiklah, sebagaimana yang you all tahu, tarikh tutup undian adalah tepat 12 tengah malam ini... Kenapa tepat 12 tengah malam ni? Sebab satu saat selepas tu, dah 7th April... And pada 7th April, Vee akan umumkan pemenang contest "Apakah Gaya & Warna Diriku".

So kepada semua contestant, you all ada masa lagi untuk meraih undian...

^^ ...

Update mata undian pada 6th April '10.

-------------------------------------------------------------------------------------

1st Contestant - EqbalZack yang menggemari warna BIRU.



6th April '10 - 19 undian


Pengundi ;
1) Fifi Rahmat
2) Mimie.Candy Cane
3) Rauna_safia
4) NeenaAnuar
5) Hezesuze
6) ~KaK AZZ~
7) mie
8) vict
9) Mohd Shahrul Hafizi
10) Kay
11) BELALANG
12) ezam (2nd Contestant)
13) ::cdot the dot:: (3rd Contestant)
14) E.d.Y
15) Budak Hitam (4th Contestant)
16) q-nizam
17) sueanne
18) Ieda the Rainbow Princess
19) speckurosaklagi

-------------------------------------------------------------------------------------

2nd Contestant - eZam yang menggemari warna HITAM.



6th April '10 - 6 undian


Pengundi ;
1) Frodo Baggins
2) eqbalzack (1st Contestant)
3) starlover
4) q-nizam
5) sueanne
6) speckurosaklagi

-------------------------------------------------------------------------------------

3rd Contestant - ::cdot the dot:: yang menggemari warna PUTIH.



6th April '10 - 11 undian


Pengundi ;
1) eqbalzack (1st Contestant)
2) Fifi Rahmat
3) Tihara
4) ejaa
5) Ajey Mahat
6) cik syazni
7) Mummy Dasy
8) sueanne
9) Moon BlooDy Spell
10) ♥♥syahadah♥♥
11) speckurosaklagi

-------------------------------------------------------------------------------------

4th Contestant - Budak Hitam yang menggemari warna MERAH & HITAM.



6th April '10 - 12 undian


Pengundi ;
1) eqbalzack (1st Contestant)
2) Azrai Ahmad Zamri
3) Zikr the Jalanan Sepi Perantau
4) hawa lilis suriyani
5) yuka
6) sya
7) bellarOssa
8) Ieda the Rainbow Princess
9) sueanne
10) M!Er4N
11) panadol
12) speckurosaklagi

-------------------------------------------------------------------------------------

5th Contestant - Speckurosaklagi yang meminati warna hitam & merah.


6th April '10 - 8 undian


1) sueanne
2) LotsOfLove-Pearls
3) eqbalzack
4) budak hitam
5) vidadarisakura
6) arryani
7) uLat cOmeL
8) Ieda the Rainbow Princess
-------------------------------------------------------------------------------------

6th Contestant - Ieda the Rainbow Princess yang menggemari warna coklat, ice blue & pink.


6th April '10 - 14 undian


1) LotsOfLove-Pearls
2) IT'S Me N.a.N.a
3) budak hitam
4) Syuhada Kamal
5) eqbalzack
6) :::m[e]n!t! s[e]nja :::
7) sueanne
8) nza
9) ツbieaz@bie Azreenaツ
10) sizukaDeboss
11) Ummi Hanie
12) speckurosaklagi
13) CikGadis
14) ♥akukahmilikmu®♥

-------------------------------------------------------------------------------------
7th Contestant - Beito Othman yang ceria menggayakan semua warna di dalam berfesyen.


6th April '10 - 19 undian


1) LotsOfLove-Pearls
2) sueanne
3) chumies
4) E_shuke
5) ♥ Aayun.117♥
6) nads.
7) ::cdot the dot::
8) The Legend of Zoro
9) LN1586
10) bag lovers
11) Queen-D
12) triple B
13) Mawar melati
14) yawn
15) Saiful Amin
16) Coffee_Break
17) speckurosaklagi
18) Mama Darwisy
19) Atiadi

-------------------------------------------------------------------------------------

8th Contestant - LotsOfLove-Pearls yang menggemari warna merah.


6th April '10 - 10 undian


1) sueanne
2) Mr feckry
3) eqbalzack
4) eddie dewanaga
5) fahana_ann
6) Ieda the Rainbow Princess
7) IT'S Me N.a.N.a
8) speckurosaklagi
9) GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr
10) Ain

-------------------------------------------------------------------------------------

With Love,