Thursday, July 29, 2010

Vee nak ♥ Gula Glider ♥...

Esok birthday Vee (ok, Vee tipu) BestFreeDesign.Com border= (sila jangan percaya)

Siapa nak hadiahkan Vee ♥ Sugar Glider ♥ ? BestFreeDesign.Com border=




BestFreeDesign.Com border= Adorable!!!




With Love, BestFreeDesign.Com border=

Tuesday, July 27, 2010

♥ Secrets ♥



I need another story
Something to get off my chest
My life gets kinda boring
Need something that I can confess

Til’ all my sleeves are stained red
From all the truth that I’ve said
Come by it honestly I swear
Thought you saw me wink, no
I’ve been on the brink, so

Tell me what you want to hear
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I’m gonna give all my secrets away
This time, don’t need another perfect line
Don’t care if critics never jump in line
I’m gonna give all my secrets away

My god, amazing how we got this far
It’s like we’re chasing all those stars
Who’s driving shiny big black cars

And everyday I see the news
All the problems that we could solve
And when a situation rises
Just write it into an album
Singing straight, too cold
I don’t really like my flow, no, so

Tell me what you want to hear
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I’m gonna give all my secrets away
This time, don’t need another perfect line
Don’t care if critics never jump in line
I’m gonna give all my secrets away

Oh, got no reason, got not shame
Got no family I can blame
Just don’t let me disappear
I’mma tell you everything

So tell me what you want to hear
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I’m gonna give all my secrets away
This time, don’t need another perfect line
Don’t care if critics never jump in line
I’m gonna give all my secrets away

So tell me what you want to hear
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I’m gonna give all my secrets away
This time, don’t need another perfect line
Don’t care if critics never jump in line
I’m gonna give all my secrets away
All my secrets away, All my secrets away


I love this song sooo much!!! (^_^)

With Love,

Friday, July 23, 2010

When someone sang this to me... I felt like a baby... ♥

The other night dear, as I lay sleeping,
I dreamed I held you in my arms,
When I awoke, dear, I was mistaken,
So I hung my head and I cried...

You are my sunshine, my only sunshine,
You make me happy when skies are gray,
You'll never know dear, how much I miss you,
Please don't take my sunshine away...

I'll always love you and make you happy,
If you will only say the same,
But if you leave me to love another,
You'll regret it all some day...

CHORUS
You told me once, dear, you really loved me,
And no one else could come between,
But not you've left me and love another,
You have shattered all my dreams...



P/S : I miss you Super Tom Tom... (T_T) ...even though you can't sing very well... =p'
With Love,

Tuesday, July 20, 2010

Octopus... (^_^)


With Love,

Friday, July 16, 2010

Alasan tak siap kerja sekolah



Happy Friday! =)

With Love,

Wednesday, July 14, 2010

♥ Знаешь ли ты / Do You Know ? ♥



I got used to living only by you... only by you...
To meet the sunrise and to hear how you wake up but not with me...
It became so easy for me to breath in the open window
And to repeat to her only one thing

Do you know?
Along the night roads
I was walking barefoot not caring about my feet
His heart is in your hands now
Dont lose it and dont break it
not to carry along night roads
Ash of love in your hands, wearing down your feet
His pulse is now in your eyes
Dont lose it and dont break it

And let grey rain beats into his window in January,
Let him hug not me but let him still remember me
And let him say my name aloud by mistake
And let him be silent that he still remembers me
But outside, damn rain is burning the lanterns
my tender boy Im so sorry for this shiver
And through tears I have whispered silent "farewell..."
Don`t forget, don`t forget...

Do you know?
Along the night roads
I was walking barefoot not caring about my feet
His heart is in your hands now
Dont lose it and dont break it
not to carry along night roads
Ash of love in your hands, wearing down your feet
His pulse is now in your eyes
Dont lose it and dont break it

Do you know?
Along the night roads
I was walking barefoot not caring about my feet
His heart is in your hands now
Dont lose it and dont break it
not to carry along night roads
Ash of love in your hands, wearing down your feet
His pulse is now in your eyes
Dont lose it..


♥ Vee Violet's favourite song... One of her lullaby... =)

Artist: MakSim (МакSим)
Song: Знаешь ли ты / Do You Know



With Love,

Tuesday, July 6, 2010

Kisah Klasik Masa Lalu...

Title ala2 title album SO7 kan?
Masa Vee dalam bus dari Penang - KL, sms dengan kawan Vee, entah macam mane terkeluar cerita 'helikopter kecik'.
Tahu tak ape 'helicopter kecik' tue?
BestFreeDesign.Com border=
For those yang masih ingat satu babak dalam novel LBS *waktu Ayu dekat kampung die di Perak - amnesia*

Waktu Vee kecik2 dulu *dalam 6 - 7 tahun*, Vee ada 2 kawan baik yang sebaya dengan Vee. Dua2 lelaki. Sorang tu Ayun and lagi sorang Amy. Kitorang memang selalu main2 sama2 time abang and kakak Vee ke sekolah. Kitorang rapat sebab belajar di Tadika yang sama and rumah dekat2 aje.

Waktu kecik dulu, Vee agak lasak. Vee panjat pokok, masuk paya , pancing ikan *pancing tu guna ranting pokok and tali tangsi*
BestFreeDesign.Com border=
And the best part is, main2 dekat halaman rumah. Time tu, halaman rumah Vee ada rumput hijau yang boleh tidur pun atas rumput tu. Selalu duduk dekat situ lukis2, conteng buku. Cari pokok semalu then sentuh2 pokok semalu tu kasi die mengecut. :)

Then tangkap 'helikopter kecik'. Macam2 warna kitorang tangkap. Ada warna merah, biru, hijau. Kalau yang hijau, kitorang akan panggil 'helikopter askar'... (^_^) ...
Tahu tak ape tue? Pepatung *dragonfly*... Waktu kecil dulu memang kitorang panggil pepatung tu 'helikopter kecik'. Kadang2 jari kena gigit waktu Vee tangkap ekor die. Sakit tapi degil nak tangkap juga. Hehehe... Lepas tangkap kasi 'helikopter kecik' tu mamam madu dari satu pokok kecik *lupa nama ape* ...
Lepas dah puas kasi dorang mamam madu tu, Vee lepas lah. (^_^) ...





Bila dah besar nie, kadang2 terfikir, sakit ke tak time Vee tangkap dorang tu... Cian pepatung tue.
BestFreeDesign.Com border=
Banyak sangat kenangan waktu kecik dulu. Kalau Vee jumpa mentadak, Vee akan nyanyi, "Mentadak mentadu, macam mana engkau tidur"... =p ...
BestFreeDesign.Com border=
Tiba2 Vee teringat balik kenangan2 waktu kecil dekat Pahang dulu. Main masak2, main kawen2 *hahahah*, curi2 main hujan kalau mak ayah takde, ambik kain batik atau kain pelikat ayah then ikat dekat kepala buat macam ninja... abang Vee pulak suka ambik kain batik then buat baju ala2 kimono untuk Vee then make up kan Vee, ikat rambut cantik2... :) ...
BestFreeDesign.Com border=
Tiba2 rindu pada kucing2 Vee, arnab2 Vee and anak patung Vee waktu kecil dulu... Waktu kecik dulu, Vee suka melukis dan mewarna. And menginjak ke belasan tahun, Vee suka design baju untuk Barbie Doll Vee...
BestFreeDesign.Com border=
Terlalu banyak kenangan... =)

Waktu kecik dulu, even though Vee lasak tapi Vee suka pakai dress and baju kurung. Emak cakap Vee suka sangat kalau emak belikan dress and jahitkan baju kurung untuk Vee. Kalau pakai dress Vee akan pusing2 *sebab emak akan belikan dress kembang* ... :)
Baju kurung Vee hari2 pakai ke rumah jirang sebelah untuk belajar mengaji. Before balik mengaji, anak kepada tok guru yang mengajar Vee suka cerita kisah hantu then time balik ke rumah, Vee, kakak & abang akakn laku bawah pokok cempedak and everytime, dorang akan jerit hantu and sama2 lari tinggalkan Vee dekat bawah pokok tue. So memang meraunglah Vee time. Vee kalau menangis or merajuk, memang takkan berganjak ke mana-mana. Either one of my bro yang terpaksa dan akan dukung Vee balik ke rumah. Hahaha! Siapa suruh buat Vee menangis kan?
BestFreeDesign.Com border=
Balik aje rumah, mak geleng kepala. Vee terus aje peluk mak and mengadu *mengada-ngada kan?* hihihi...

Hmmmmm.... I ♥ my family...
*pic dekat rumah di Pahang raya tahun lepas*


P/S : Knowing someone who could make us smile happily even for a moment was a great feeling. Just like a rainbow. Muncul cuma sekejap, but could make us happy and smile happily... :) Thanks to those people who make sme happy...


With Love,

Friday, July 2, 2010

I ♥ my mom…

I ♥ my mom… And I'm sure most of us love our mom.

Almost 2 weeks mak Vee tak dapat berjalan. Waktu tu, kebetulan Vee call mak and die tengah tidur.
That time around 1 petang. Mak Vee selalunya tak tidur waktu tu sebab mengajar budak2mengaji. So Vee tahu mesti sebab mak tak sihat. Lepas Vee tanya banyak kali baru mak cakap mak demam + kaki bengkak tak dapat berjalan langsung.
Vee memang dah faham sangat perangai mak. Kalau tengah susah, memang takdenye nak call or inform anak2 die yang stay dekat KL ni.
*kitorang 7 beradik stay dekat KL and yang bongsu tinggal dengan mak dekat Penang*. Tapi kalau dapat tahu salah sorang daripada anak dia susah or sakit, non-stop sms/call kitorang. And mak Vee, kalau sakit pun susah die nak cakap die sakit unless die betul2 sangat sakit, baru die akan cakap die sakit. And now I know that die betul-betul sangat tak sihat.

Right after that, Vee sms kesemua kakak2 and abang2 Vee inform diorang keadaan mak. Actually memanglah tak serious sangat keadaan mak and mak cakap maybe gout. Cuma rasa sedih sangat sebab orang yang kita sayang sakit. Tambah2 lagi mak Vee tu dah tua. And dah banyak kesusahan yang dia dah lalui.

Vee memang nak apply leave balik Penang tengok emak tapi leave dah habis. And this Sun ada hal. So, Vee memang akan gamble balik malam ni lepas kerja and malam esok balik KL balik. *there's a reason why I didn’t apply leave*

Jasa emak dan ayah memang kita takkan dapat balas sampai bila2. So, Vee akan gunakan esok dengan sebaiknya. Vee akan sediakan breakfast *emak tak boleh berjalan langsung and dah almost 2 weeks tak masak*, masak tengah hari and akan cuba buat mak happy esok.
Even though sikit benda yang Vee buat tu and cuma sehari, at least Vee tahu benda tu dapat gembirakan hati mak.


Mak seorang yang tegas tapi bersopan pada anak2 die.
Contohnya kalau ada benda yang tak betul Vee buat and mak tegur or macam membebel, lepas tu mak akan cakap

"maaflah, mak takde niat atau nak masuk campur hal Anna tapi mak sayang anak-anak mak. Mak nak yang terbaik je untuk anak-anak mak. Setiap hari mak doakan yang terbaik untuk anak mak"


Lately, mak selalu tanya Vee pasal kahwin.
"Bila lagi nak kahwin? Mak bukannya apa, dah tua. Sekurang-kurangnya hati mak lega sikit kalau ada orang jaga Anna"


Hmmm… Kahwin… Bukannya Vee taknak kahwin.
Vee pun nak someone jaga Vee, beri kasih sayang pada Vee melalui hubungan yang halal, Vee pun kalau boleh nak cepat2 dapat baby *I love kids!*…
Cuma bagi Vee, perkahwinan ni sesuatu yang suci. Selagi hati rasa belum bersedia untuk mendirikan rumahtangga, lebih baik jangan terburu-buru.
Marriage, it's about finding someone who could share their life together, it's about lovable & understanding… It's about be with someone who could share the joy & sorrow together. Someone who could make us happy and we could make them happy just the way they make us happy…


I ♥ you mak…
See you tonight… ♥


p/s : Vee tak beli lagi pun tiket bus. Gamble je tonight... (^_^)

With Love,

Thursday, July 1, 2010

Showdown 2010

*For those yang tak pernah tengok 'Showdown 2010', "Showdown 2010 ni the latest reality show @ 8TV. It's a dance battle between all of ‘street’ or ‘freestyle’ Malaysian's dancers..

Waktu siaran : Every Wed, 9:30 pm.
Siaran ulangan : Every Tue, 11:30 pm *err... 11:30 ke 11:45 ye?*



Setiap minggu, theme adalah berbeza. Theme for this week - Soundtrack...

WAKAKA CREW
Round 1 : MADAGASCAR ESCAPE 2 AFRICA
Round 2 : SOUL PLANE

FAMOUS CREW
Round 1 : TROPIC THUNDER
Round 2 : STEP UP 2: THE STREETS

HMC PHLOW
Round 1 : SHARK TALE
Round 2 : SLUMDOG MILLIONAIRE

GILLER BATTLE CREW
Round 1 : GODZILLA
Round 2 : STEP UP

FLOOR FEVER
Round 1 : SPACE JAM
Round 2 : THE FAST AND THE FURIOUS

Highlight from Vee ;

1) FLOOR FEVER vs HMC PHLOW - The best/fun ever battle yang pernah Vee tengok. And Vee yakin semua yang tengok pun betul2 enjoy. Floor Fever, HMC Phlow and Wakaka Crew memang my fav Crew... :)

2) For this week "Famous Crew" out...

3) Theme for next week, "Show Me Whatcha Got"

Personal view dari Vee...

Personally, Vee sukakan Floor Fever and Wakaka Crew the most. But Now, I like Floor Fever, Wakaka Crew and HMC Phlow the most!

♥Floor Fever, movement they all mantap and 'kejap'... :)
Energetic... Plus they all pun experienced dancer and pernah buat banyak performance untuk banyak artis.

♥Wakaka Crew, creative and always comes with a fresh idea! Contohnya, one of their performance yang Vee sangat enjoy tengok, masa they all 'combine'kan Shaolin Soccer and Superman tue... (^_^) ... Since performance Michael Jackson Vee dah noticed they all memang creative. Sebabnya they all 'combine'kan Michael Jordan (basketball). *for those yang pernah tengok 'So You Think You Can Dance' mesti tahu one of the Wakaka Crew's B Boy, Alam merupakan pemenang competition tu*
Salute Wakaka Crew!

♥HMC Phlow, yes... mantap and B Boy yang sangat energetic. Vee tak observe sangat this group but now Vee started to love them! Yeah...
*Vee kurang concentrate tengok creww lain other than Wakaka Crew & Floor Fever actually - but lepas ni akan lebih focus. Lalalalaaa...*

Can't wait for their next battle... (^_^)

With Love,