Thursday, May 6, 2010

Sudah Potong???

Assalamu'alaikum & happy Thursday...

Before lunch hari nie, Vee terima satu sms dari satu number yang Vee tak pernah tengok sebelum ni.

"En/Cik JULIANA BINTI MD SAMAN. Sila jelaskan tunggakan P1 WIMAX a/c 101621*** dengan segera untuk mengelakkan tindakan selanjutnya. Hubungi WANIE…"

FYI guys, Vee tak pernah register nama dekat P1 WIMAX. So, Vee terus call number tu. And understand from "Wanie", memang betul got someone yang konon2nya nama Juliana Md Saman register P1 WIMAX last year on the 5th July. Sigh… You all nak tahu berapa yang 'my klon' tu tak bayar?

RM 1777. 44!!! And P1 WIMAX dah b/list kan nama Vee. And now Vee kena pergi buat police report and pergi ke HQ P1 WIMAX dekat PJ bawa police report tu… bla bla bla… kena buat all of those benda remeh… addooiii…

Bila masa lah Vee nak buat semua nie? Banyak benda lain lagi yang Vee kena buat. :)

Siapalah agaknye 'gadis manis' yang gunakan nama Vee tue… Kalau die tak cun, Vee karate tangan die. Kalau die cun, Vee cakar2 muke die. (banyak cantik muka kau sesuka hati guna nama Vee) Muahahaha!!! (gelak jahat)

P1 WIMAX… (tengah agak geram nie) … Logically, kalau betul ada any customer nak register - mesti kena kasi IC photocopy. Ok fine - maybe die dapat copy of IC Vee from somewhere else, but sepatutnya kna tengok original IC jugak… Vee tak pernah hilang IC or tukar IC lagi. So how come P1 WIMAX punya boleh let that fella register & sign? Helllooo… P1 WIMAX… Service ape nie?

Anyway, not a big deal sangat sebab once Vee buat police report & pergi HQ diorang so kes ni tutup lah rasanya.. Cuma agak ralat dengan sikap individu yang tak bertanggungjawab & cara individu buat kerja.

"Try to relax and enjoy the crisis"
~Ashleigh Brilliant~


Tralalaaa… Sekian sahaja untuk hari ini. Majulah Sukan Untuk Negara… =D

With Love,

14 comments:

LotsOfLove-Pearls said...

Vee..
adoilah..

mengecewakan tol..

dulu pun i pernah dapat msg nak suh bayar bil astro.
cheeewah..
gua xpernah register pown. nak kena bayar..
baek punya..
rasanya pemilik numb recycle tu kot.
numb tu dah expire dah.
malas nak guna.
langsung tak ingat numb phone tu dah. guna beberapa kali jek.. huhu..

speckurosaklagi said...

hohoho....

sila belanja saya mkn nasi kandar di penang....:)

embun d tengah malam said...

wah kesian vee..sampai jadi mcm tu..

bahaya gak sekarang ni..

majulah sukan utk negara..

vee..jom main futsal besok..hehehehe

kasi training..

t i ader tournament futsal kat putrajaya..

hehehehe

embun d tengah malam said...

tengah bulan ni kata membe i

i telupa nk baca kosmo smlm..hehehhe

♥ Vee Violet ♥ said...

Pearl,
itu takpe lagi dear.. :)
ini Vee yang kena bayar sebab nama Vee... :)

Spec,
Vee kena belanja sebab...? :)

Embun,
Vee tak pernah and tak pandai main futsal..
bola sepak pantai pernah lah main suka2..
hehehe...

tengah bulan nie? - practise byk skit! majulah sukan untuk negara... :)

sueanne said...

Erkkk!!
Bil sampai RM 1777. 44??..pakej apa dia amik tuer..hahaha..
kalau celcom berukband..dua kali tak bayar, tak sempat buat apa2 dah, terus potong..huhuh

hurmm..kes Vee tue kan, hati2 tau dear..ni baru kes P1 WIMAX, kalau lagi teruk, boleh kena bankrap gak..huhuh..kena berjaga2 gak..

♥ Vee Violet ♥ said...

Sue,
entahlah dear... frust...
=(

ezam said...

dh terlalu kerap bende mcm ni jadik vee.....


even kt digi dulu pon besepah sepah..but now its aleady ok sbb kdg2 dealer2 kuang ajaq yg buat cengginih.....

sh. said...

Kenapa siap dapat phone num Vee lagi eh? Macam pelik..

besi said...

kesian vee... tak patut la guna nama
org lain....sabar je la vee

NeenaAnuar said...

uiiissshhh!!! leh gak jadik camgini yer!

apa lagi Vee... gie samaan jerk P1WIMAX tuu! silap2 vee leh jadik kayo! huhuhu....

speckurosaklagi said...

P1 leh minta vee bayau bil...spec pun mintak gak..hahaha....disebabkan vee tak byar bil so blanja la spec hahahah....

♥ Vee Violet ♥ said...

Ezam,
itulah pasal. tp now vee pulak yg terkena...
hihihi

sh.,
itulah pasal dear... =(

Besi,
memang tak patut pun...
sesuka hati aje...

Neena,
itulah kan?
saman aje kan? kalau dapat duit leh kite pi shopping sesama... hehehe

spec,
hahaha... mcm tu pulak eh?
okay - vee belanje laksa penang ok?
:)

::cdot the dot:: said...

potong jek yang...buat prabih paha la jek memaki dorang ni..