Friday, February 12, 2010

Mix of...

Si macho : Oh my darling! Bukakan pintu. Abang dah balik. Abang belikan nasi goreng kampung kegemaran lalink...

(Si cantik manis buka pintu dengan senyuman.)

Si cantik : Iyelah tu...

Si macho : Abang mandi dulu tau. Lalink bersiap-sedia tau. (senyum gatal)


(Sicantik manis tersipu2...)


Hehehe... si macho tu Vee, si cantik manis tu housemate Vee. Dia datang ambil kunci Vee dekat office semalam so, Vee kenalah sms dia minta bukakan pintu. Saje je mengusik die semalam. Hihihi... Itu kes semalam - hari ni pulak...

OH NOO!!! (tiba-tiba riak muka berubah)
Dah lama tak makan ayam - tapi tadi disebabkan tak sempat keluar beli makan tadi dan 'si dia' kasi Vee nasi beriyani berlaukkan ayam, Vee mamam je. Akibatnya ;

SEKARANG MATA VEE TAK DAPAT NAK BUKA SANGAT AND LEBAM...

MUKA RASA PANAS DAN GATAL-GATAL...

HIDUNG BERAIR...

KULIT KEPALA DAH GATAL2...

KEPALA DAH HEADACHE...

BADAN LEMAH (INI SEBAB MAKAN BANYAK SANGAT - SEBAB VEE JARANG MAMAM NASI)


Dan nanti confirm naik jerawat batu muka Vee (hidung, pipi, dagu, dahi)...

Semua ni gara2 AYAM yang Vee mamam pukul 1 lebih tadi.

Kalau you all nak tahu kenapa jadi macam tu - tengok video di bawah nie.

Tapi... AMARAN diberikan terlebih dahulu. First time Vee tengok video ni yang di emailkan dari kawan Vee, rasa geli sangat. So, kepada sesiapa yang 'penggeli', jangan tengok video ni.



Inilah yang terjadi pada penghidap resdung macam Vee yang allergic pada sesetengah makanan macam belacan, udang kering, seafood, ayam... etc...

Macam Vee, Vee allergic pada ayam...

(Joegrimjow mesti pakar nie... herbalife maaa... =p')

Pagi tadi bersemangat nak pergi gym balik kerja hari ni, nak turunkan berat badan yang dah naik 3 kg nie - tapi badan lemah now... Rasa nak balik jea... (T_T)

Dah bawa kasut, letak dalam beg yang warnanya difocuskan di bawah (hai besi & eddie... =p') ...
Sila abaikan perut Vee yang dah membuncit tu ok... :)



P/S : Hari nie dalam office, department Vee, perempuan kebetulan semuanya pakai pink. Kawan2 lunch Vee pun kebetulan pakai pink. Vee turun ke floor bawah company Vee pun kebanyakan kawan rapat pakai pink... Hmmm... Tiba2 terfikirkan satu agenda.
TUNGGUUUU... =)

8 comments:

joegrimjow said...

pernah tengok
dan xkan tengok buat kali kedua

2 girls in 1 cup da tengok?
yerkkkk

besi said...

vee... cian dia tak leh makan ayam...
tak pe beg kasut tue tak menggangu pun...
sbb vee comel...hehehehe

eddie dewanaga said...

oooo... nak tunjuk yg vee penyokong man. utd ye. okay, gua isytiharkan perang dgn vee, tak kira walaupun vee cantik bagai kan bidadari sekalipun...

Ieda the Rainbow Princess said...

Veeeee..ape kt dlm idung die tu?
Seram plk tgk..Ishhh..geli pun ade..
Ieda rs Ieda pun ada resdung la tp
dlm setahun ada la 2,3x
bila mkn Belacan tu rs gatal2 jea muka,
idung nie..Tp kdg2 mkn Belacan x plk gatal..
Resdung bermusim kut..Hihi..
Vee naik 3kg,Ieda turun 3kg..Tp awl mlm td Ieda asik duk ulang bukak tutup peti ais je mkn
Ais Krim Coklat dlm fridge tu..Manis2,lemak2
mmg sedap lps nie bertambah plk la berat bdn Ieda.. :(

p.s: Ape 'hiddne agenda' tu???

hans said...

takut aku
dah aku ada resdung vee

selamat makan limau banyak2...hehehe

speckurosaklagi said...

ynwa..

tak balik penang ke?

meyour said...

salam vee..
nk g travel?

add ym : catapurru84@yahoo.co.uk

nnt sy gtau cmner..

Vee Violet said...

Joe, nanti saya tgk... :)

besi, comel ker? bro eddie dah isytiharkan perang tu...

eddie,
raja naga bertarung dengan permaisuri Vee - kita tgk siapa yg menang... (mengeletar jugak nie... hihih)

Ieda,
ulat - geli kan? tp itulah yg ditanggung pesakit resdung yg teruk... ieda, control makan ... hihihi

hans,
nanti kita wat makan2 limau eh... hihihi

speckurosaklagi,
next month kot... =)

meyour,
menarik... okay... :)
thanks