Monday, March 15, 2010

8th Contestant - LotsOfLove-Pearls

New entry... :)
Finally 'gadis kesayangan' Vee dah pun join contest yang Vee anjurkan ni. Thanks sayang!!! =)
*takde pilih kasih ye... :)*
LotsOfLove-Pearls adalah seorang yang sweet & cool yang sangat gemarkan warna merah.

Bagi follower LotsOfLove-Pearls, memang dah tahu sangat favourite color LotsOfLove-Pearls ni.
Nak berkenalan dengan gadis yang penuh dengan LOVE ini, http://lotsoflove-pearls.blogspot.com/2010/03/apakah-gaya-warna-diriku.html

Sentuh mengenai entry LotsOfLove-Pearls, first entry yang menyelitkan dialog dalam entry contest ini. Creative. Jom, baca entry LotsOfLove-Pearls… :)

____________________________________________________________________________________

APAKAH GAYA & WARNA DIRIKU
ALOHA semuanya..
Harap semuanya baik-baik saja k.
Entry ni merupakan n3 khas untuk Contest Vee - Apakah Gaya & Warna Diriku.
Jom layan je k.

::::::::::::::::::::

Hazel: Yoo Pearls..
Pearls: Yooo Hazel.. Hows life..?
HAzel: Okey je. Sihat. You?
Pearls: Sihat..
Hazel: Mmm.. Nak tanya nie?
Pearls: Silakan..
Hazel: Pearls suka color apa ek..?
Pearls: Directnyer soalan.. Hehe.. Mmm.. Merah.
Hazel: Napa Merah?
Pearls: Mmm.. Hot kot.. Hehehe..
Hazel: Hot.. Thts very hot.. Jelaskan ar naper u suka merah.
Pearls: Merah.. Mmm.. Merah.. Coz I rasa selamat kot kalau pakai merah. Lebih2 lagi kalau I pakai jacket keselamatan gua yang color merah tue. Hehe. Dan, bila bersama merah, I rasa ada satu kekuatan yang tak dapat didefinisikan melalui kata-kata. Cheeewah.. Kalau I nak beli sesuatu, kekadang warna memainkan peranan yang penting dan selalunya MERAH akan menang.
Hazel: Mmm.. Hebatnya merah..
Pearls: Yeaaah.. Kekadang I tertanya, kalau I beli sesuatu barang tu kerana I memang tertarik dengn benda tue atau kerana benda tu merah. Dan, I lebih suka kalau sesuatu barang / benda itu ader imej LOVE dan berwarna merah.

Hazel: Hebatnya kuasa MERAH.
Pearls: Yeah Babe.. Kawan2 pown selalu beri benda berunsur MERAH berLOVE. Asal merah pun jadilah.

Hazel: Lagi babe..?
Pearls: Mmm.. Citer Elektra.. Lakonan Jeniffer Garner tue. Power Ranger dan pelakon citer Smallville tue. Mr. hensem - Clark.. Michael Jackson.. Mmm.. Cukup?

Hazel: Mmm.. Nak minta sesuatu boleh tak?
Pearls: Silakan sayang. Anything..
Hazel: Nak nengok pict u in RED boleh tak?
Pearls: Errrrk.. Untuk aper?
Hazel: Saja. Suka-suka..
Pearls: Mmm.. Kalau I kata tak leh?
Hazel: Nak juga!
Pearls: Waaaah.. Lawan tokey nie.. Ok ar.. Jap I amik.. (giler ganas Hazel gua nie)

::::::::::::::
PESANAN PENTING:
Kepada teman-teman, silalah ke blog Vee untuk mengundi aku untuk peraduan Apakah Warna Gaya & Diriku. Undi tau. Ku sungguh-sungguh nie. Hahaha.. Kalau korang tak undi, aku akan bercuti dari blogging ni 102 jam. Jadi, silalah undi aku k. Hahaha. Gurau jek. Ada beberapa peserta lain kat blog Vee. Untuk mengenali mereka dengan lebih dekat, silalah terjah ke blog Vee. Dan jangan lupa undi tau. Tunaikan kewajiban anda sebelum 7th April 2010.
Kepada Vee, harap Vee berpuas hati ya. Maaf kerana terlalu lewat menghantar penyertaan.
Nota:
Dialog di atas hanya rekaan semata-mata bersama Hazel.. Thanks to Hazel.


____________________________________________________________________________________

Nah! Penuh dengan warna merah. Sesuai dengan nama Dearie Red Ranger ni. :) Bagi sesiapa yang ingin mengundi, sila jalankan tugas anda dengan meninggalkan undian anda pada comment box Vee ok… :)

Apakah warna anda?



MERAH
Warna ini melambangkan keadaan psikologi yang mengurangkan tenaga, mendorong makin cepatnya denyutan nadi, menaikkan tekanan darah dan mempercepatkan pernafasan. Warna ini mempunyai pengaruh produktiviti, perjuangan, persaingan dan keberahian.

1. Merah Terang :
Warna ini melambangkan kekuatan kemahuan atau cita-cita. Sifatnya : Agresif, Aktif, Garang. Pengaruhnya : Berkemahuan keras, penuh gairah, dominasi, kejantanan.

2. Merah Jambu :
Warna ini melambangkan romantik, feminim. Warna ini mempunyai sifat mendorong ke arah kepasrahan, penyerahan, kesempurnaan, keayuan dan kesantunan.

Apakah Gaya & Warna Diri Anda?

Salam Sayang,
~Vee Violet~

29 comments:

LotsOfLove-Pearls said...

Dear Vee,
"Warna ini melambangkan kekuatan kemahuan atau cita-cita. Sifatnya : Agresif, Aktif, Garang. Pengaruhnya : Berkemahuan keras, penuh gairah, dominasi, kejantanan.."

Merah oo Merah..

sueanne said...

hi vee dear...

macam biasa k...
vote for budak kecik 'sweet' ni..hehehe..
cute jek berbaju merah..
sesweet orang nyeeeee..

all d best tuk red rangers..
chaiyukk.chaiyukkk..

Vee Lockheart said...

My Dearest Red Pearl,
:)
Hehehe... di dalam aktif, agresif, garang... Pearl punya sifat lembut juga... and sweet sangat... :)

Sue,
budak kecik? hehehe... itulah - cute je kan berbaju merah... Sue aje yg tanak join... takpe takpe... nanti Vee buat contest lain, Vee nak Sue orang pertama yg join... hihihi...
thanks for voting dear... :)

LotsOfLove-Pearls said...

Hahaha..
Kepada Sue sila sahut cabaran Vee..
org pertama join contest.
Jangan jadi mcm gua..
Org terakhir kot..
Hahaha..
and thanks to Sue..

Budak kecik?
Waah..
Gua terapung di awangan-awangan..

Vee Lockheart said...

Hahaha...
tapi lambat lagi kot the next contest... :)
tunggu sue betul2 bersedia (boleh gitu)?
hihihi

Macam berada di angkasa pulak pearl terapung2 nie... :)

embun d tengah malam said...

takder kena mengena dgn entri..best la lagu tu

Vee Lockheart said...

embun,
itu lagu "Haru Haru" dari Korean Band "Big Bang" ... :)

Mr feckry said...

ok aku undi vee..peti undi mane ye..

eqbalzack said...

wahhh...merah itu BARA! hehe...

abg eq vote si cantek manis ni...hehe

eddie dewanaga said...

gadis yg berselindung di sebalik nama Pearls L.o.L rupanya cukup menawan...

49 markah untuk LoL...!!!

Vee Lockheart said...

Mr Fecry,
just leave note dekat comment box aje... vee dah kira... :)

Abang Eq,
thanks for voting! :)

Eddie,
sangat menawan... :) Vee kasi 99.99% untuk Pearl... Bukan contest nie, tp orangnye... :)

LotsOfLove-Pearls said...

Eddie,
49 je?
Hahaha..
Genapkanlah 50..
Hahaha..
Thanks Eddie..

IT'S Me N.a.N.a said...

hihiiee...comel jer lol..

Vee Lockheart said...

Nana,
comel kan? Tak vote eh dear? :)

fahana_ann said...

HEHEHE...vote merah tuk LOL...

LotsOfLove-Pearls said...

Thanks Fahana..
So sweet..

Ieda the Rainbow Princess said...

Salam..Vee.. :]
Finally,Cik Pearls kita
telah m'revealedkan wajahnya..
Cik Pearls mmg jambuuuuu..Phewwitt!
Vote for LotsofLovePearls! ^_^V

LotsOfLove-Pearls said...

Ieda sayang..
Jambuuu..
Hahahaha..
Thanks dalin vote for 'jambuu'

Hahahaha..


auuuw..

IT'S Me N.a.N.a said...

vote for rekha pearls!!! yahuuuu...love u syg!!!

LotsOfLove-Pearls said...

Love ya too Nana..

speckurosaklagi said...

im vote to all geng yg join...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

vote LOL,

Merah itu kekuatan...

=)

sueanne said...

Orang pertama????..haaaa..biar betul vee ni..hahaha...boleh2..tapi macam yang vee cakaplah..tunggu sue bersedia dulu..kahkahkah..heeeeeeeee..

budak kecik mmg leh terapung diawangan..klu gua, hurmmmm...terus menjunam kebawah adalah..heeeeeeeee..

a'ah erk..sokong dengan statement ieda tue..cik pearl memang jambu..hahaha...

Vee Lockheart said...

Spec,
pk. noted... :)
thanks...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr,
thanks for voting... :)

Sue a.k.a Hazel,
betullah... nanti kalau vee anjurkan, vee akan war2kan pada sue sorang dulu, kasi sue masuk dulu then baru invite bloggers lain join... hehehe...

yes, vee pun sgt setuju... cik pearl jambu... mcm jambu air yg berwarna merah tue... hihihi

LotsOfLove-Pearls said...

Jambu?
Jambu?
Jambu?

Hahahaha..

I am not..

I am R.E.D

Kahkahkah..

Million thanks to all yg vote LotsOfLove-Pearls.

Success selalu!

Ieda the Rainbow Princess said...

Saya suka awek jambu mcm Pearls! ;)
U r welcome my dear LOL Pearls..

p.s: Vee pun awek jambu! ^_*

Vee Lockheart said...

Ieda,
Pearl jambu air... vee jambu batu...
ieda pulak???

LotsOfLove-Pearls said...

Jambu

Oh

Jambu..

Awek Jambu..

Hahaha..

Lawak ar Ieda nie..

Vee Lockheart said...

Pearl & Ieda,
Love you girls!!! :)