Monday, March 8, 2010

6th Contestant - Ieda the Rainbow Princess

Assalamu'alaikum semua…
Baiklah - the nest contestant… Cik Ieda the Rainbow Princess… Cik Ieda ni adalah follower Vee sendiri yang selalu support Vee dalam setiap ape pun yang Vee buat. Thanks sweetie. And Ieda, thanks for joining this contest ye honey? :) Even dou terlalu busy pun Ieda still meluangkan masa untuk join contest yang tak seberapa nie… :) Thanks you so much darling.

Bagi yang nak berkenalan dan menerjah blog Ieda the Rainbow Princess, silakan... :)
http://ieda2009.blogspot.com/2010/03/what-style-color-i-am-contest-by-mizz.html

Taknak bebel panjang2, jom baca entry cik kak kite yang comel, gebu & manis nie… :)


_____________________________________________________________________________________

Bismillahhirrahmanirrahim..
Assalamu'alaikum & Hello to all..

'What style & color I am / Apakah gaya & warna diriku'..Ape yang ''style & color tu??Nak tahu,ape die tu..Mari baca sampai habis..'What style & color I am / Apakah gaya & warna diriku' adalah contest yang dianjurkan oleh Cik Vee..Ini 1st contest organized by Cik Vee..Betul ye,Cik Vee Violet??Kalau macam tu congrats to Cik Vee becoz finally Cik Vee berjaya menjadi organizer contest yang stylo vogue da vass ini!Wink2x.. ^__*

Actually, contest ini bermula daripada 1st of March lagi tapi saya yang kesuntukan masa nak publish entry tentang contest nie..Kalau ada masa tu blog pulak buat hal,tak pun line internet tak okey.. :-( Nie,mujur Cik Vee kasi chance prolong contest untill April depan..Kalau tidak deadline nya semalam lagi..TERIMA KASIH to Cik Vee kerana amat memahami..

So,kepada kawan2 or sesiapa yang memiliki blog & rasa nak join contest nie boleh semak syarat2 contest di belog Miss Vee..Oleh yang demikian,harus lah saya men'join'kan diri dalam contest ini..Since last week lagi tau saya create pix gaya saya yang tak berapa nak bergaya tu but baru hari nie dapat published..To Cik Vee,SORRY coz I tak pandai bergaya seperti U..Dakoo hanya lah seorang gadis pingitan.. (-.-) Cik Vee,sila reviewww belog I,ye..Thank U!! ( Kepada kawan2 sila visits blog Mizz Vee Violet & harap anda sudi vote untuk saya..TRIMAS! ^__^

My favorite color is brown,ice blue & pink..But the color I like the most ofcoz lah brown color..Why I like brown,ice blue & pink color?Bila saya tengok building yang bercat coklat,harus mata akan terbuntang & memandang building itu tanpa berkelip2x..

Brown building..Cantik kan..

Andaikata saya ini Superman,ade laser eye with heat radiant energy tu humm..bayangkan la ape akan jadi dengan bangunan berkenaan..

Superman with laser eyes..Ini lah akibatnya.......

Drp pakaian hingga ke warna langsir rumah pun warna coklat!
Kalau tak kaler background baju yang berwarna coklat,corak2 dekat baju pun mesti mau ada warna coklat!Obses ke saya dengan warna coklat??Heee..tak kut sebab masih ada pakaian saya yang berwarna lain selain dari brown color..Tapi kadangkala pemilihan warna juga bergantung pada mood..Ada hari nya saya suka warna coklat,ada hari yang lain pula saya suka warna merah menyala semangat waja!Ikut mood saya pada hari tu lah kut..Hummm..saya pun tak faham kenapa macam gitu..!?

Okay,sekarang saya nak cerita kenapa saya suka ice blue color..Apa sebabnya saya suka ice blue color?Kerana warnanya yang lembut,tenang & teduh gitu..Bila terpandang warna nie,terasa ala2 berada di pantai pula kaedahnya..

The beautiful blue water beach
How about pink color?Warna pink,1 warna yang lembut & feminin yang memang sinonim dengan wanita..Tapi jika ada kaum adam yang obses dengan warna pink macamane??Humm..begini agaknya jadi..Hihiiiiii..

Pix 'Sutun' ihsan gugel
p/s: Sori..taim pakai baju pink tak pulak snap pix..Ganti pix nie,boleh Vee?? :-p


My fashion style!OMG..malunya nak cakap tentang my fashion style coz fesyen & gaya saya nie tak sechumel & sestylo Cik Vee bergaya bak gaya model tersohor itu..Mungkin gaya saya,biasa2 & kasual muslimah..Walaupun hakikatnya nampak lebih kepada gaya ala2 rojak buah!Humm..hantam saja lah ye..Asalkan jangan jadi macam dalam gambar di bawah nie sudah..

Fashion style ape kah ini???Kasihan dia..fashion victim!

p/s: Pls vote for me,yekk!Thank You so much!Mmwwahh!


_____________________________________________________________________________________

Padat sungguh entry Princess Rainbow nie. ^^ Jadi bagi follower/'peminat' Ieda yang nak Ieda menang, undilah Princess Rainbow yang menggemari warna brown,ice blue & pink ini. :)
Apakah warna anda?

COKLAT
Warna ini seringkali menunjukan ciri-ciri : suka persaingan, tidak suka beralah, kurang toleran, sukar bertolak ansur, dan mempunyai prasangka terhadap kesejahteraan dan kebahagian masa depan.

BIRU
Warna ini melambangkan ketenangan yang sempurna. Mempunyai kesan menenangkan pada tekanan darah, denyutan nadi, dan tarikan nafas.

1. Biru Tua :
Warna ini melambangkan perasaan yang mendalam. Sifatnya : Konsentrasi, kooperatif, cerdas, kejujuran dan patriotik.
Pengaruhnya : Tenang, Bijaksana, Tidak Mudah Tersinggung, Ramai kawan.

2. Biru Muda :
Warna ini melambangkan kesungguhan cita-cita dan penuh keazaman. Sifatnya : Bertahan, Pelindung, Tidak Berubah Fikiran.
Pengaruhnya : Keras Kepala, Teguh, Sering Bangga Diri, Berpendirian tetap.

MERAH JAMBU
Warna ini melambangkan romantik, feminim. Warna ini mempunyai sifat mendorong ke arah kepasrahan, penyerahan, kesempurnaan, keayuan dan kesantunan.

Apakah Gaya & Warna Diri anda pula?
:)


With Love,
~Vee~

19 comments:

LotsOfLove-Pearls said...

LotsOfLove-Pearls Vote For Ieda Larlink

Chayok sayang..

Gud Luck..

embun d tengah malam said...

warna biru,pink..hitam,hijau..my fav colur

IT'S Me N.a.N.a said...

akak ieda mucuk comel!!
nana vote for her..hoorayy!!

**vee, contest nie cmpi biler vee??

budak hitam said...

vote for kak ieda.. yay!!

Ieda the Rainbow Princess said...

to Vee: Salam..Vee..Sepantas kilat Vee copy & paste
karangan bergambar Ieda kt cnie.. :) Thanks
oh Vee..Mcm tahahape2 je 'karangan SPM' Ieda tu kn..Malu plk bile kuar entry nie..Tp demi menyahut seruan Vee,Ieda redah ajee..

to Lots of Love Pearls: Thanks Pearls dear!Mmwwaahh2x!Psssttt..Pearls..cpt2 lah submit 'borang' peraduan dkt Vee..Tak sbr nie nk tgk wajah Pearls.. :)

to Nana: Bukan mucuk,mangi laaa.. :) Mekasih Nana syg cuz vote utk Akak!Nana,sempat lagi Nana nak join contest nie dear,deadline April..Kn Vee?Tp tarikh tak ingt plk bile..

Ieda the Rainbow Princess said...

Coklat - tidak suka beralah, kurang toleran, sukar bertolak ansur, dan mempunyai prasangka terhadap kesejahteraan dan kebahagian masa depan.

Wawawaaa..naper kejam sngt definisi warna nie Cik Veee?? :'|

shi3la said...

wahhhh dah makin maju hadek akak sorang nih..dah ader contest segala dah.

banyak akak tertinggal citer vee nih..huhu..

gud luck pader semua yang join contest nie..

shi3la said...

owhh akak tertinggal satu ayat lahh...

"vee makin chantek laaa....."

Syuhada Kamal said...

coz saya pun suka pink n coklat,sama mcm ieda, so i vote for her!! vote for ieda!..:)

Vee Lockheart said...

Pearl,
yeah.. vote for her... :)

Embun.
wah.. sgt berwarna warni.. :)

Nana,
muchuk eh Ieda tue.. hihihi..
thanks for voting dear.. :)

Budak hitam,
sgt sporting... i like... :)

Ieda,
ok lah entry Ieda. Sweet & comel aje... :) be yourself cuz itu yg membuatkan kite dif wt others.. :)

Kak Shiela,
lama menghilang? windulah... kak shiela, jomlah join contest vee nie... =)
kak shiela, vee makin chubby lah... hihihi

syuhada,
wah... punya persamaan. ok, thanks for voting... :)

eqbalzack said...

wahh...yg ni husband dia kena vote dulu kot...haha

abg eq vote juga ieda....hehe

LotsOfLove-Pearls said...

Dear Ieda,
No worry sayang.
I VOTE for you 100%.

And you are so sweet sayang.
Like it!

Gud luck and all the best ok..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

vote for my sis...
hehehehe...

Ieda the Rainbow Princess said...

THANKS Abg Eq,THANKS Pearls dear(Cpt
nk vote utk Pearls dear plk (: ),Thanks
Adik ku Senja.. :)

[♣]sara®sites™ said...

Salam.. kak ieda, saya suka warna kuning.. hehe.. apapun good luck k.. klu mng kongsi nak?? hehe.. =) semoga berjaya.. <3

ツbieaz@bie Azreenaツ said...

vote for her..
Yappi.....=D

Ummi Hanie said...

of cozzz i vote 4 my dear sis Ieda !!

go2 chayokkkk !! :p

sizukaDeboss said...

sy vote untuk sis ieda..mekaseh=)

Ieda the Rainbow Princess said...

Thank you so much
to all my voters! =)