Thursday, March 11, 2010

7th Contestant - Beito Othman

Sepertimana yang Vee katakan tadi, peserta contest Vee kali ni lain dari yang lain sikit sebab gadis manis ini berasal dari Brunei Darulsalam... *agak terharu sebab ada jugak orang jauh nak join contest Vee - thanks sweetie* =) ...
Bagi Vee, Beito seorang gadi yang berani bereksperimentasi dengan fesyen. Kenapa Vee cakap macam tu? Tengoklah entry & gambar si manis ini... :)

_____________________________________________________________________________________

"Apakah Gaya & Warnaku"

*jan kamu muntah ah aku cakap standard ni hehehe*

aku lepas saja klik 1 blog ke blog yang lain, & tiba-tiba aku tertarik dengan 1 blog yang mengadakan contest, & hatiku teringin untuk ikut serta, & akhirnya ku cuba untuk menghubungi owner blognya Miss Vee *ouh, 1st visitku ke blognya ;) & ouh ouh Very Friendly blogger!! *, selain dari hadiah yang ditawarnya berupa hadiah misteri (ahaha, mungkin aku tertarik, huhuhu materialistik, walaupun tiada hati untuk menang!) Aku suka-suka, for Fun since aku selalu berdepan dengan A-one ku, why not kan? & aku bawa sekali adik-adikku as a bloggers too untuk ikut serta miss Vee contest. (cehh!! aku sempat promote kepada adik-adik i & yeah mereka interested dengan contest From Miss Vee!!)
ok.ok. enough said.

What is Your Style & Color ?

Gaya ? Simple & Neat! Ikut keadaan & masa, tapi saya lebih suka, Longsleeves & Jeans!
Saya boleh jadi gaya Budak Brunei (menggunakan tudong yang silk bercorak), Budak Malaysia (memakai tudong yang 1 warna saja) sekaligus Budak Indonesia (kalau saya memakai shawl atau tudong Indonesia & saya selalu difikir budak Indonesia Lah.).Hehehe.
Apa yang anda lihat digambar-gambar bawah itulah gaya saya. An ordinary& simple!!
Seorang budak perempuan dengan Jeans Birunya & baju longsleeves nya.
Selama mana ya nya selesa & menutup.

Baju Kurung, ya saya juga pakai untuk pergi kemana-mana yang sesuai & yang memerlukan saya memakainya ;)!
saya seorang yang mudah & mudahlah.
*ahahahah, apa punya bahasa lah*

Selain Jeans & legging, saya juga pakai Skirt yang membuat hati saya terpikat untuk memakainya!

Warna? Tiada warna tertentu, semua saya sambar & pakai, mana yang cantik dibadan itulah saya pakai. *OMG, apa punya penulisan?*

Warna ku? You name it, i akan pakai! hehehe. Tiada kod warna untuk diri saya sendiri.

& Semua warna ada cerita mesterinya tersendiri.
So, apa lagi? Vote Untuk Saya Okeh? =p
*ahahahahahaha, eh bet you fikir ini Af kah?*

::The End::

♥ Beito Othman


_____________________________________________________________________________________

Waahhh.. bukan main cik kak kite sorang ni... Pada follower Ms Beito, anada boleh mengundi dengan meninggalkan undian anda pada comment box Vee ye? AFUNDI Beito... :)
Hmm... nampaknye Ms Beito kita ni sukakan warna-warni... :)

Jom kita tengok maksud di sebalik warna primer ni... :)

Ahli fisiologi dan psikologi menjelaskan ada 4 warna primer :

MERAH
HIJAU
KUNING
BIRU

MERAH
Warna ini melambangkan keadaan psikologi yang mengurangkan tenaga, mendorong makin cepatnya denyutan nadi, menaikkan tekanan darah dan mempercepatkan pernafasan. Warna ini mempunyai pengaruh produktiviti, perjuangan, persaingan dan keberahian.

1. Merah Terang :
Warna ini melambangkan kekuatan kemahuan atau cita-cita. Sifatnya : Agresif, Aktif, Garang. Pengaruhnya : Berkemahuan keras, penuh gairah, dominasi, kejantanan.

2. Merah Jambu :
Warna ini melambangkan romantik, feminim. Warna ini mempunyai sifat mendorong ke arah kepasrahan, penyerahan, kesempurnaan, keayuan dan kesantunan.

BIRU
Warna ini melambangkan ketenangan yang sempurna. Mempunyai kesan menenangkan pada tekanan darah, denyutan nadi, dan tarikan nafas.

1. Biru Tua :
Warna ini melambangkan perasaan yang mendalam. Sifatnya : Konsentrasi, kooperatif, cerdas, kejujuran dan patriotik.
Pengaruhnya : Tenang, Bijaksana, Tidak Mudah Tersinggung, Ramai kawan.

2. Biru Muda :
Warna ini melambangkan kesungguhan cita-cita dan penuh keazaman. Sifatnya : Bertahan, Pelindung, Tidak Berubah Fikiran.
Pengaruhnya : Keras Kepala, Teguh, Sering Bangga Diri, Berpendirian tetap.

KUNING
Warna ini melambangkan kegembiraan. Warna ini mempunyai sifat : Selamba, Santai, Tenang dan tidak terkesan dengan masalah. Berubah-ubah tapi penuh harapan, mempunyai cita-cita setinggi langit dan semangatnya juga tinggi.

1. Kuning Terang :
Warna ini melambangkan sifat yang boleh berubah dengan mendadak. Sifatnya sederhana tetapi unik. Sifatnya : Bertolak ansur, Berhati-hati, Menonjol.
Pengaruhnya : Berubah-ubah sikap, berwawasan, dermawan, tidak mudah percaya pada orang.

HIJAU
Warna ini melambangkan adanya suatu keinginan, ketabahan dan keteguhan hati. Mempunyai keperibadian yang tegas, berprinsip dan berkuasa. Warna ini mempunyai sifat : meningkatkan rasa bangga, perasaan lebih hebat dan mengatasi orang lain. Orang yang menyukai warna ini umumnya suka dipuji, mudah menasihati orang lain.

KELABU & HITAM

1. KELABU :
Warna ini tidak menunjukkan makna yang jelas. Tidak terang dan ia dikategorikan sebagai unik dan sukar dikaitkan kepada kecenderungan psikologi. Warna ini sifatnya lebih kepada NEUTRAL.

2. HITAM :
Warna ini melambangkan kesedihan dan keseorangan. Ianya memberi kesan kehampaan, kematian, kegelapan, kebinasaan, kerosakkan dan kepunahan.

COKLAT & UNGU

1. COKLAT :
Warna ini seringkali menunjukan ciri-ciri : suka persaingan, tidak suka beralah, kurang toleran, sukar bertolak ansur, dan mempunyai prasangka terhadap kesejahteraan dan kebahagian masa depan.

2. UNGU :
Warna ini adalah campuran warna merah dan biru yang melambangkan sifat unik hasil campuran kedua-dua sifat warna tersebut. Perpaduan antara keintiman dan kemesraan, erotik, dan berperasaan mendalam dan peka. Sifatnya sedikit kurang teliti tetapi penuh harapan dan positif.

Apakah Warna & Gaya Anda pula?

Love,
~Vee~

29 comments:

LotsOfLove-Pearls said...

LotsOfLove-Pearls Vote for Beito Othman..

Chayok..
Chayok..

syah said...

vote for her...chayo..chayo...

chumies said...

Chumies Vote for Beito Othman!! Yeayyyy!!!

sueanne said...

hi Vee dear...

macam biasa k..heeeeeeeeee....
camner?..dah sihat?..

Semangat betul cik pearl tue yee..chayuk2x gak..heeeeeeeeeeeeeee..

E_shuke said...

e_shuke vote for Beito Othman!! weeee~heee! Go Girl!!

Vee Lockheart said...

Pearl...
Hehehe... ok sayang... :)
Mane entry Pearl nie? :)

Syah,
kalau awak ade blog, awak vote melalui blog awak ye... :)

sueanne,
ok sweetie... pearl memang sellau bersemangat... :) ... sue taknak join ke sue? sempat lagi... tarikh last publish entry 15th March...

Chumies,
thanks for voting! ask your fren to vote for her jugak ok? :)

e-shuke,
dikira! thanks for voting... :)

LotsOfLove-Pearls said...

Semangat itu harus ada..
Hehe..
Kepada Sue,
Sila sahut soalan Vee..
Hehehehe..

15th I sedaya upaya akan post n3.
Hehehe..

Vee Lockheart said...

hehehe...
mane sue nie eh? :)

pearl,
alaaa... jgnlah cuba sedaya upaya... harus...
=)

embun d tengah malam said...

wow..brunei

Vee Lockheart said...

embun,
hehehe... yes brunei... :)

enyheartsdiamond said...

hye dear..thx 4 da vote :)

LotsOfLove-Pearls said...

Yeah... H.A.R.U.S

Hehehe..

♥ Aayun.117♥ said...

Vote for Beito Othman ;)

nads. said...

I'm voting for this post. =)

besi said...

wah............ semuanya hebat2
la vee........camno nak pilih?

::cdot the dot:: said...

cdot pun undi dia ye...

hans said...

den nak masuk segan vee
hahahaha

jane said...

nghehehhhehehhehehe

aku tk paham'byk blog aku jumpe enytry psl neh
huhuu

sueanne said...

alaaa veee..segan arrr..next time sue join ehh..hehehe...

take care vee...

Vee Lockheart said...

♥ Aayun.117♥ , nads, ::cdot the dot:: ,
thanks for the voting... :)

besi,
pilih je yg mana besi nak vote... :)
semua pun takpe... :)

hans,
masuk aje... :)
join eh? ada masa lagi... today last day... :)

jane,
ye ke? hehehe... so far baru 8 yg join... :)

Queen-D said...

Nice girl, great contestant, I'm voting for Beito Othman =)

Mawar melati said...

very the dinamic colour she has. Voting for her too.

triple B said...

hello!!
Nice post!! Vote for beito Othman. =)

yawn said...

salam,
Saya undi budak beito othman trimas ya.

Saiful Amin said...

im voting for my aunt!!

Vee Lockheart said...

Queen-D, Mawar Melati, triple B & yawn,
thanks for voting! :)
waahhh... dah banyak vote Beito nie... =D

Saiful Amin,
Mudanya aunt u... :)
Thanks for voting... :)

syah said...

vote for beito othman~

Mama Darwisy said...

I vote for beito because she was showing a very good example for a Muslim lady /Muslimah, even we're Muslim we also can wear any kind of fashions as long as we close our "aurat" and one more beito looks so sexy in tudong, everybody does actually, Muslimah are sexy when using tudong n suitable fashion... Equivalent or ideal for those who are open mind n loves or fanatic to fancy fashions... Best of luck my dearie beito... You are so sexy when wearing any kind of tops, skirt and legging, trousers, jeans and baju kurung or fashion... With hijap@tudong u looks so completely SEXYYYY!!!!!! Double vote for beito ..!!! goGOgoGOgo

Atiadi said...

Cute nyer c beito ni... ;p Vote for Bbeito.... ;)