Thursday, January 28, 2010

Musim sakit & Musim Harijadi

Assalamu'alaikum & Happy Thursday semua...
Semua ada sihat? Sihat kalu, kasi angguk itu kepala. =)
Tapi rasanya, ramai yang tak sihat this week. Sorang kawan blog kite yang sweet, cik LotoflovePearls - rasanya still tak sembuh sepenuhnya. Even mak Vee pun sms Vee semalam cakap die tak sihat. Tapi waktu tu Vee dah tertidur, Vee reply sms dia pagi ni.

Mak : Lepas ajar mengaji tiba2 rasa pening, ayah bawa pi klinik. Sehari kena rehat, sms pun mak tak sempat balas. Mata tak boleh celik rasa kepala pusing tu sampai muntah2. Watpa tu? Selamat malam. I love you.
Vee : Anna dah tido semalam mak. Sorry baru reply. Doktor cakap ape mak?
Mak : Mungkin tak cukup tido ngan tak cukup rehat. Ni ok dah, cuma letih ja.
Vee : Musim sakit ni mak. Minum banyak air tau. Rehat tau hari ni. Jangan makan bukan2.
Mak : Ok sayang. Hang pun sama. (bukan hang tuah atau hang jebat tau, hang bahasa penang)

Vee : Ntah2 nak dapat adik lagi ni. Hehehe...
Mak : Hai... nak adik lagi ko??? mampuih la den... terima kasih... mak nak masak sat...

Vee : Hehe.. Tak nak. Tak nak orang ambil takhta anak bongsu. (walhal Vee bukan anak bongsu - sampai sekarang bergaduh dengan adik bongsu Vee, Vee nak mak dgn ayah panggil Vee anak bongsu) Ok, Anna pun nak wat keje ni. Curi2 sms. Jarang guna hp time keje. Dadaaa.. I lap you. Assalamualaikum...


Sorang officemate Vee yang duduk depan Vee pun semalam mengadu bibr die dah mengelupas and rasa badan panas, tengok2 hari ni dah MC (bosan takde orang nak berbual waktu kerja... hihihi)

Musim tak menentu sekarang, kejap hujan - kejap panas. You all semua minum air banyak okay? Yang kerja dalam office tu, sediakan sweater/pashmina - takut sejuk. Pagi2 tu kalau boleh, minum orange juice or any juice yang boleh bekalkan vitamin C. Jaga makan and rest lepas penat bekerja/belajar/beriadah seharian tu penting okay? =)

Tutup cerita musim sakit - kita cerita pasal kawan2 yang menyambut ulangtahun kelahiran masing2. Siapa yang harijadinya jatuh pada Januari? Angkat tangan! Happy Birtday to you!!! (^.^)

Semalam salah seorang kawan Vee dari team Miss Soccer ajak Vee keluar celeb birthday salah sorang Miss Soccer 2010 - tapi Vee letih sangat. Sorry Anis. Waktu tu dalam 9 lebih, lepas je berbual dengan die - Vee terus 'collapse' and bangun lewat. Kelam kabut mandi and siapkan breakfast untuk buah hati Vee.

Untuk Dina, Happy Birthday Sweetie. i wish all your dreams will come true and you'll stay happy life long. Stay sweet & pretty... :)



Oh yeah, bagi Vee Dina ni sangat cantik, talented dalam modelling, ada pakej yang lengkap (rupa cantik, senyuman menawan, body figure yang lawa & tinggi) ... =) For those yang nak vote Dina boleh type BOLA VOTE MS DINA pastu sms ke 32886... :)




Miss Soccer Ann (sila rujuk gambar di atas...hihihi) ... Birthday Ann pula Ahad ni, 31st Jan... Ann - nanti Vee wish... hihihi...

Untuk Bro John... http://sarshiverson.blogspot.com... Happy birthday jugak! =)) May all your wish come true and happy2 selalu kay! :)

God gave a gift to the world when you were born—
a person who loves, who cares,
who sees a person’s need and fills it,
who encourages and lifts people up,
who spends energy on others
rather than herself,
someone who touches each life she enters,
and makes a difference in the world,
because ripples of kindness flow outward
as each person you have touched, touches others.
Your birthday deserves to be a national holiday,
because you are a special treasure
for all that you’ve done.
May the love you have shown to others
return to you, multiplied.
I wish you the happiest of birthdays,
and many, many more,
so that others have time to appreciate you.
=)

By Joanna Fuchs


Tata for now!
Mmmuaaackkss!!!

Love,
Vee Violet

8 comments:

~0~ said...

ku pun skit...hahahah...

bleh gelak lg...

Lee-Lynx said...

Dina cantik..tp Vee terlalu cantik..pengsan lagi pakcik:-)

besi said...

vee...pun sama jaga kesihatan k...
ceria2 selalu.........

Frodo Baggins said...

>>___<<

bibir beliau cantixx
agaggagagaggagaga
happy bday

Vee Violet said...

~0~,
jangan lupa makan ubat and rest secukupnye ok?

Pakcik,
kalau tgk Dina face to face, pakcik mesti heart attack terus... :)

besi,
thanks besi... :)

frodo,
yes... agree... :)

Ieda the Rainbow Princess said...

Vee..Bonda Vee pun x sht jgk ke..
Sian dia..Jgn lupa nnt Vee msg2 Bonda selalu & pesan dkt Bonda Vee suh Bonda Vee mkn Ubt..
Betul la skrg mmg musim semua penyakit2
dtg menyerang especially Demam & Batuk..
Cuaca pun da tak menentu,kn Vee..
Dina..ramai plk yg celebrate b'day bulan
January ye..Ieda pk x ramai yg born on month of January mcm Ieda..Anyway..Happy Birthday to Dina & kwn2 Vee yg lahir bulan January!Kirim slm dgn dorang ye Vee! ^__^
& Vee..Dina tu mmg cun lh,mcm Vee jgk! ^__*

p.s: Vee..Ieda vote Vee utk Miss Soccer lg ya!

LotsOfLove-Pearls said...

Dear Vee..
Thanks care time I sakit k.
Hehehe..

now musim sakit, musim birthday..

Happy Birthday kepada Dina..
Lawa..

Vee Violet said...

Ieda,
thanks for your aupport darl... :)
thank you soo much tau!

Pearl,
memang dina tu lawa.. :)