Thursday, January 21, 2010

All You Need Is Love

"Gud nite k Anna. Luv u"

……simple but sweet & nice for me. Semalam Vee dapat sms dari adik perempuan Vee dari kampung. Kitorang selalu sms sebelum ni tapi hampir sebulan dah tak ber'sms' rasanya. Tuhan tu Maha Pengasih (Ar-Rahim) dan Maha Menyaksikan (Asy-Syahid) … Dia berikan kasih sayang kepada hamba-nya yang merasa pada itu merasa sunyi dan kekurangan kasih sayang dengan cara yang kita tak terdetik dan terjangka.

Sms dari adik Vee - walaupun simple tapi buat hati Vee tiba-tiba rasa happy and penuh dengan kasih sayang.


Pagi-pagi tadi pun seorang gadis manis yang penuh dengan kasih sayang - siapa lagi kalau bukan LotsofLove-Pearls sms Vee,
"Mornin Sweetie.. Hw r u doin 2day? Hope ceria2 k. Take care tau"

…..rasa dihargai….bila ada seseorang terfikirkan kita tak lama selepas bangun dari tidur dan ambil berat tentang kita… Vee suka perasaan tu. Thanks LotsofLove-Pearls. Dan sms dari adik Vee yang cantik dan sweet sebelum Vee tidur dengan lena.


This pic, was taken last Dec '07 sewaktu Vee tinggal di Langkawi. Vee sengaja berpindah ke Langkawi dari Penang untuk 'melupakan' sesuatu di Penang dan hidup sendiri di Langkawi. Vee ingat lagi sepanjang 3 bulan Vee tinggal di Langkawi Vee jalani hidup dengan happy sangat. Setiap pagi, pelancong2 asing akan tersenyum lebar sapa Vee, kanak2 tak kira bangsa dan negara apa akan duduk berbual dengan Vee… Termasuklah Hisham, budak lelaki dalam gambar nie. Hisham dari Arab and ada seorang kakak dan adik perempuan bernama Juana. Hmmm… kalau Vee nak ceritakan semua kenangan dekat Langkawi banyak sangat. Kadang2 teringat kenangan dekat sana - waktu tu Vee ingatkan sunyi tanpa 'cinta' dari seorang kekasih tapi Vee silap. Macam Vee cakap - Tuhan itu Maha Pengasih (Ar-Rahim) dan Maha Menyaksikan (Asy-Syahid). Setiap pagi ada satu pasangan suami isteri dari Australia, setiap kali nampak Vee akan cakap "Good morning Little Sunshine!" … Sweet kan? Selain dari tu ada lagi satu pasangan suami isteri dari oversea jugak yang takde anak, peluk dan cium Vee sebelum tinggalkan Langkawi. Sangat menyentuh perasaan bila both of them cakap diorang sayangkan Vee dan menangis sebab nak tinggalkan Vee… Banyak kenangan. Ada yang pasangan yang berumur dalam 60/70 tahun beri nasihat pada Vee, berbual tentang kisah cinta/hidup dorang… *Vee akui Vee sukakan cara sesetengah Mat Salleh yang romantik dengan pasangan walaupun dah tua* .
Pada waktu Vee rasa takut tiada kasih sayang, Tuhan limpah ruahkan kasih sayang pada Vee. Dan yang paling surprisekan Vee, this one guy - Gaz (bukan nama penuh) dari England - tak sempat jumpa Vee sebelum die berangkat, die tinggalkan subang untuk Vee dalam sampul surat dan minta seorang pekerja hotel berikan pada Vee. Tuoching sangat sebab dia tahu Vee sukakan earing and die belikan untuk Vee sebagai tanda kenangan. And Juana - sangat comel, Vee masih simpan video Vee dengan die. Hmm…. Betullah quote yang Vee letakkan sebagai header Vee,
"make good memories today, so in the future you'll have a good past"
~Brad Penick~

Selepas 3 bulan Vee tinggal di Langkawi, Vee berpindah ke KL sampai sekarang … Mencipta kenangan baru… :)

Guys, pernah dengar lagu "All You Need Is Love" nyanyian The Beatles? Vee nak dedicate lagu tu untuk semua.
All You Need Is Love! (^_^)



Love, love, love, love, love, love, love, love, love.
There's nothing you can do that can't be done.
Nothing you can sing that can't be sung.
Nothing you can say but you can learn how to play the game
It's easy.
There's nothing you can make that can't be made.
No one you can save that can't be saved.
Nothing you can do but you can learn how to be you
in time - It's easy.

All you need is love, all you need is love,
All you need is love, love, love is all you need.
Love, love, love, love, love, love, love, love, love.
All you need is love, all you need is love,
All you need is love, love, love is all you need.
There's nothing you can know that isn't known.
Nothing you can see that isn't shown.
Nowhere you can be that isn't where you're meant to be.
It's easy.
All you need is love, all you need is love,
All you need is love, love, love is all you need.
All you need is love (all together now)
All you need is love (everybody)
All you need is love, love, love is all you need.

7 comments:

LotsOfLove-Pearls said...

Dear Vee yang sweet..

Good Mornin..
Hope ya day full with LOVE.

Be happy and keep the happiness.

"..Happiness cannot come from without,
it must come from within.
It is not what we see and touch or that which others do for us which makes us happy;
it is that which we think and feel and do, first for the other fellow and then for ourselves.."

-Hellen Keller-

Let's share da LOVE.

LotsOfLove-Pearls said...

..errr, suka ngn pict Vee ngn budak laki tue.
sweet je.

~0~ said...

wah..ceria

Vee Violet said...

Pearl,
Yeah, lets share the love... =)

~0~,
kena ceria selalu
:)

speckurosaklagi said...

wah membawa diri ke langkawi...best giler...
kemudian lari ke kL...

gorgeus...

all about love...

Vee Violet said...

Speckurosaklagi,
hahahah...
life... biasalah... :)

speckurosaklagi said...

life is life...

from G.M hotel seri malaysia penang