Tuesday, December 29, 2009

Mix of Everything...

Hari ni terasa nak berceloteh panjang sikit... =)

Today

I'm not feeling well today. Headache. Suppose pergi tvc casting petang nie but since terlewat bangun and tak buat persiapan (baju, etc) so Vee tak pergi. To all of my dearest readers, take a good care of your healthy and kalau sakit cepat2 mamam ubat tau.

Health is the thing that makes you feel that now is the best time of the year.
~Franklin P. Adams~


Hari ni last day salah seorang officemate Vee... Hmmm... Sejak bulan lepas makin ramai yang resign dari company yang Vee kerja ni. Vee tak tahu berapa ramai, tapi lebih kuran dalam 7-10 orang kot.

The world is round and the place which may seem like the end may also be the beginning.
~Ivy Baker Priest


2 more days to go!

2010 is just around the corner. Ada sesiapa yang dah ada azam baru? Perlu ke azam baru? Penting ke? Ade ke yang nak tukar imej tahun baru ni? Tepuk dada tanya selera. Setiap orang layak dan patut hidup dengan happy. Ajal, jodoh, maut, semuanya di tangan Tuhan - semua pernah dengar pernyataan ni kan? And Vee yakin there's a few of you guys yang seringkali ungkapkan pernyataan tu. Yes, Vee setuju dengan pernyataan tu tapi semua kena ingat walaupun semuanya Tuhan dah tetapkan semuanya, pilihan untuk membahagiakan diri sendiri, hidup sendiri terletak pada diri kita sendiri. Setiap orang perlu ada perancangan hidup masing2 dan cuba realisasikannya, sementara Pencipta kita akan terus memelihara setiap perkara yang kita lakukan. Contohnya, bagi yang berazam ingin mempunyai bisnes sendiri next year, cubalah realisasikannya.

“9/10 rezeki itu adalah datang daripada perniagaan.”
(Hadis riwayat Tirmizi)

For those yang nak further study, ilmu dan pengetahuan tu penting.

Dari Abu Bakrah ra., Dari Nabi saw., sabdanya "Jadikanlah dirimu orang alim atau orang yang menuntut ilmu atau orang yang selalu mendengar pelajaran agama, ataupun orang yang mencintai (tiga golongan tersebut); dan janganlah engkau menjadi (dari) golongan yang kelima, yang dengan sebabnya engkau akan binasa"
(Al-Bazzar)


Vee sentiasa doakan kawan2 Vee. Life is short, ape yang lebih penting selain daripada hidup dengan gembira, bahagia, bermakna dengan keberkatan Pencipta kita.

Vee? Ok, Vee pulak - sudah tentu ada azam Vee sendiri dan bukanlah azam untuk tahun depan. Azam tu mungkin sejak dari bukan lepas, 3,4 bulan lepas. =) Tapi next year Vee akan cuba realisaikannya.

Attitude? Ubah sikap negative? Of course, setiap orang mesti nak berubah semakin baik bukan? Termasuklah Vee. Perangai yang buruk bagi Vee seelok2nya dibuang jauh sebab kadan2 benda tu yang membantu kita mencapai azam dan cita2 kita. Vee sedar, kebanyakkan daripada pembaca blog Vee, terdiri daripada kakak2, abang2 dan mungkin kebanyakan daripada pembaca blog Vee yang kurang gemar dengan entry dari Vee or update dari Vee lebih2 lagi kalau Vee upload gambar2 Vee yang agak seksi. Vee minta maaf sangat2 tapi itu tak bermaksud Vee jahil agama. Insya-Allah, semua pengetahuan tentang kehidupan dan agama semakin hari semakin bertambah dalam hati dan fikiran Vee.

2009 akan meninggalkan kita, Vee tahu - Vee selalu berterima kasih kepada semua pembaca blog Vee tapi Vee takkan penat berterima kasih kepada semua yang sudi melawat blog Vee, komen, beri pandanga, beri nasihat, ambil berat dan sentiasa sokong Vee. Vee bersyukur sangat2.

P/S : Vee rindukan LOL-Pearls. Waktu ni hope LOL tengah bergembira di kampung dengan keluarga tercinta.

Mish Nana, happy belated birthday to you yesterday. Semoga Nana semakin happy, dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur dan semakin cute... =)

Salam sayang,

10 comments:

besi said...

vee...semoga tahun baru vee lebih cermelang
dari tahun sebelumnya.....

gud luck vee

~0~ said...

moga kita semua lebih baik dari sebelumnya vee...

IT'S Me N.a.N.a said...

vee..thanks so much for the wish..nana pun harap vee sayang berjaya didalam apa jua yg vee lakukan..nana pun windu lol..

Cik Cookie said...

all the best vee.
xkisah laa apa yang kita buat janji be yourself.
xgiteww?

apapun all the best dari Cik Cookie.

Vee Violet said...

Besi,
thanks you... :)

~0~,
insya-Allah... =)

Nana,
what a fren for dear... =)
thanks tau Nana... :)

Cik Cookie,
betul tue... =) thanks cik cookie... =)

"starlover" said...

vee, semoga cepat sembuh =)

dan selamat tahun baruuu~ xD

Vee Violet said...

"starlover" ,
thanks dear...
=)
vee dah ok hari nie...
selamat tahun baru jugak... =)

LotsOfLove-Pearls said...

Sweetie..

Me miss ya too much.

Take care and Happy New Year 2010.


Good Luck In Everything!

Ieda the Rainbow Princess said...

Vee..hope that diz new year 2010 akn berikan Vee sinar kebahagiaan buat Vee..
Vee..Terima Kasih utk Vee jg sudi singgah salu ke Blog Ieda..Thanks sngt!Ieda suka Vee coz Vee org yg baik plus cantik!1 bonus tu..Vee..masing2 mahu berubah jd drp baik kepada lebih baik,kn..Sama2 lh kita berusaha ke arah itu..Last but not least,semoga segala impian & harapan Vee tercapai tahun nie,all the best to Vee & happy new year once again,yah!Mmwwaahhh!

p/s: LOL Pearls buat kite semua rindu dia..Bila LOL Pearls nk balek.. :(

Ieda the Rainbow Princess said...

Sorry sngt Vee kalo Ieda x salu singgah smenjak 2 menjak nie coz lately Ieda sngt bz dgn kerja & contest..Nie pun Ieda cuba bersengkang mata reply comment & blogwalking..