Wednesday, November 3, 2010

25 Random Things About Me...

Bon jour! *tetibe* =p'

Thanks to Honey Amour yang 'gojes' for tagging. Seriously Vee amik masa yang lama fikir apa random thing, fact, habits or goal Vee... =) ... 'Fening' jugaklah nak memikir dan bertambah 'fening' fikir nak cari 25 orang untuk di'tag'. =p'

For those bloggers yang Vee tag, Vee akan 'terjah' blog you all and tinggalkan komen okay? And setiap satu random thing/fact/habits/goal Vee, Vee akan letak link bloggers yang Vee tag ye? *wink*

***Copy & paste from Honey Amour

The rules
"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated. Haha!"

25 random thing, fact, habits, or goal about me... ***

Fashion is my obsession... I'm into fashion... and I would call myself an impulse shopper for the last few years. Setiap bulan wajib shopping. And tak kisah beli baju berjenama ataupun yang berharga 10 ‘hengget’ aje pun. =) .
Most importantly, the quality, the design and the color. Vee pakai semua jenis fesyen but most of the time, Vee akan pakai pakaian yang ‘suit’ bentuk badan dan ketinggian Vee, yang nampak feminine, simple but stylo. Hihihi. And depends on occasion. * pernah berangan nak jadi fashion designer... =p *


Music is my boyfriend.. =)
... I love ‘him’ and will always love ‘him’. I can’t live without ‘him’... ;) Vee suka any genres of music. But most of the time, Vee suka violin & piano tunes, guitar acoustic songs, pop ballads, r&b, sentimental, oldies, korean, rock ballads songs... hmmm... I must say I love almost all genres of music. Any specific artist? Hmmm… banyak sangat! (^^,) ... Vee suka tengok ‘live band’ especially dekat hotel yang nearby pantai.

Dancing is my passion... and hobby. Vee bukanlah professional dancer, Cuma Vee memang suka menari.

Unfortunately, masa tak mengizinkan Vee betul2 menari dengan kerap. Vee pernah join kelas ‘belly dancing’ for a few months *and sempat perform sekali*. Vee pernah belajar tarian tradisional dekat ASWARA for a few months and soon, Vee plan nak join another dance + martial art class... =) ... Insya-Allah kalau masa mengizinkan. Dancing, it will always be a part of my life... =)

Menulis cerpen... One of the reason Vee boleh start ber’blogging’, sebab cerpen. And orang yang ‘bertanggungjawab’ *lalalaaaaa... =D* yang buat Vee boleh start ber’blogging’, my sweet, pretty, gorgeous, talented Raja Suefina. She’s the one yang banyak bagi dorongan pada Vee untuk menulis cerpen dekat blog. *Thanks a lot darl!*... Vee tak pernah ambil kursus penulisan, ataupun ambil kursus sastera pada waktu sekolah menengah. Vee pun bukanlah selalu baca novel *novel yang Vee baca cuma novel Ahadiat Akashah and a few novel dari penulis tempatan kita* ... So cerpen Vee, selalunya Vee gunakan ayat mudah. Vee pernah cuba nasib menulis skrip untuk drama RTM, tapi nasib tak menyebelahi Vee. But experience yang Vee dapat, Vee pernah ‘pitching’ di RTM. Nervous! =p’

Drawing is another kind of languange... Agree? =) Vee tak sure samada Vee masih pandai melukis ataupun tak. Kali terakhir Vee melukis, when I was 20. Now, tengah cuba untuk melukis balik.

“Sempre Famiglia”… Means Family Forever in Italian. Parents Vee berasal dari Penang, but Vee lahir di Felda Bukit Goh, Pahang. Vee anak ke-6 dari 8 beradik. What can I say about my family... I LOVE MY FAMILY SOOOOO MUCH!!! =D

Love is cinta. =) ... Everyone needs love. So am I. =) ... I do believe in TRUE LOVE.
Vee sentiasa percaya Vee akan temui cinta sejati dalam hidup Vee. And yes, Ya Tebya Liubliu, Beau. Ada beberapa character lelaki dalam novel, drama atau movie yang Vee teringin sangat nak dapat (okay, ini sangat berangan ye) ... Kasyah Khairudin (Lagenda Budak Setan), Gerry Kennedy (P.S, I Love You), Robert Mckenzie (Enchanted)… ( Taylor Lautner, The Rock, Robert Downey Jr & Hugh Jackman sangat ‘panas’… =p )

♥ A Friend Is Like A Good Bra Hard to Find Supportive Comfortable Always Lifts You Up Never Lets. LOL! Vee ada ramai kawan. Random fact about Vee, Vee ramai kawan tapi Vee bukan jenis yang selalu keluar lepak dengan kawan-kawan. Faktor masa kot. Sebab sometimes Vee tak cukup masa nak rest, so kalau ada masa terluang, Vee lebih rest dekat rumah… TAPI, Vee sanggup korbankan waktu rest kalau kawan ajak teman shopping. =p

Beach & sunset… Vee sangat sukakan pantai and sunset. And kalau banyak duit, every month nak travel ke different islands. =)) … Kalau boleh nak ada rumah berdekatan laut. Dapat tengok sunset dekat laut hari2... Jalan2 tepi laut selalu. Having BBQ Dinner dengan orang tersayang, family & friends selalu... =)) ... Kalau tak pun, rumah di tepi bukit. * paling best kalau dapat melepak tepi pantai sambil dengar si dia bermain gitar & menyanyi untuk Vee… =) *

♥ Banyak movie yang Vee suka tengok. Kalau nak list down banyak. Yang terlintas dalam fikiran sekarang, “P.S, I Love You”,
“Iron Man”, “Shooter”, “Looser”, “A Walk To Remember”, “She’s The Man”, “Deception”... Hmmm, banyak sangat nak listdown kan nie... =)

Makan untuk hidup. =) ... Vee suka makan tapi berat badan cepat naik and ada allergic pada sesetengah makanan, so kena control pemakanan. Allergic yang paling teruk, ayam, belacan & seafood. Cheese 7 ‘cokolat’ pun tak boleh mamam banyak. (T_T) ...

♥ I love reading the collections of quotes. Any quotes… =)

♥ Vee suka any sweet or cute stuff. Crystal, anak patung yang comel, cute pets, bunga... Hmmm... banyak. Vee paling teringin nak berada dalam dunia Belle (Beauty & The Beast) atau Rapunzel even sehari (yes, berangan sangat dah ni) ... Macam best aje... Hihihi... Fav color Vee definitely Violet, pink, white and black. Fav flower, daisy and white rose... =)) ... Vee suka tengok bintang... *pernah berangan kebanyakan dalam rumah diperbuat dari crystal... =)) * ... But not that sweet... sebab...

♥ Lasak. Yes, Vee lasak. Bagi sesiapa yang beranggapan Vee ni someone yang ayu or lemah lembut, tanggapan tu sangat salah. Vee ni seorang kasar *miahahahah!!! Gelak jahat* and lasak. Vee suka superbikes, sport cars & teringin sangat nak belajar menembak. Vee selalu berangan dapat berlakon and bawa watak macam Salt or Lara Croft, lakonan Angelina Jolie,

Scarlett Johanson dalam Iron Man, Kate Beckinsale dalam Underworld, Sienna Miller dalam G.I joe... =p ...

♥ Ada masa terluang Vee suka edit gambar... =))

♥ Vee degil, mengada-ngada, kalau penat, sometime terlalu berterus-terang, boleh jadi panas baran (depends on ppl or situasion) kalau penat, or mengantuk suka diam... Fact. =) Yes, ini sikap buruk Vee. And Vee tak suka orang yang hipokrit, baik lelaki atau perempuan. Bagi yang lelaki, tak perlu alim-alim kucing or control macho. Biar nampak macam ‘jerk’ daripada hipokrit. Dan perempuan pulak tak perlu berlagak innocent or berlagak lemah-lembut. Biar luaran nampak kasar tapi inner side of you ‘cantik’ & ‘soft’... =)

Lisa Surihani...
Vee terlalu minta Lisa Surihani. Entah kenapa. Maybe ramai yang minat Lisa jugak for certain reason. Bagi Vee, she almost perfect. =)) ... Cantik, decent, punya character yang memikat hati, senyuman manis, educated, simple but punya pesona dan aura sendiri... etc etc etc... ;)

Fokus... Selalunya, akan menulis cerpen pada waktu ada ilham/idea, so waktu tu Vee akan fokus menulis dan tak dapat concentrate benda2 lain lagi. Kalau ada panggilan or sms masuk memang Vee takkan hiraukan unless panggilan yang patut dijawab or sms yang patut dibalas. =))

Tak gemar YM or chatting. Lebih gemar 'berbual' di alam maya secara terbuka tanpa ada 'private conversation' melainkan ada perkara penting or kawan-kawan rapat.
Vee ada account Friendster, Myspace & FB. Tapi FS & MS dah lama tak buka sejak ada FB. Mula active FB sejak akhir tahun lepas.

♥ Vee lebih suka tengok perempuan berbanding lelaki. First impression mestilah wanita cantik. Tapi depends pada attitude wanita yang Vee tengok. Vee lebih suka tengok wanita yang punya character/attitude yang sweet, transparent (tak hipokrit), nampak sincere, comel... and jujur, maybe... =)

Sincerity, honesty, respect, understanding, ada sense of humor, suka berterus-terang and tak hipokrit adalah perkara yang paling penting kalau ingin berkawan or ‘bersama’ dengan Vee. =)

Paling geli dengan binatang lembik macam ular (paling geli tahap kritikal), katak, cicak dan sewaktu dengannya.

Lone ranger... Most of the time suka ‘ke sana sini’ seorang diri. Sebab lebih mudah rasanya. Tak perlu menunggu/membuang masa sesiapa kalau aktiviti yang nak dibuat or tempat yang nak dituju tu tak sama.

Pretty ugly... =)) Ada a few kawan-kawan office, kawan2 FB or kawan2 blog yang cakap Vee cantik. Hakikatnya, Vee tak cantik. Kesemua gambar2 Vee, gambar selepas Vee make up. Muka Vee tanpa make up teruk dengan banyak jerawat and parut jerawat... =))

Juliana Violet
Insya-Allah akan muncul sebagai salah satu jenama pakaian satu hari nanti. =))

***P/S : Vee tag 28 bloggers actually... Lalalaaa... =D ***
With Love,

13 comments:

honey amour said...

yo vee...like this entry bout u darl..thanks sebab buat jugak tag ni :)

Linglung said...

banyak gila nak kena jawab!

xboleh makan ayam kan?? haaa, itu gua tau :p

♥ Juliana Violet ♥ said...

Honey,
Hee hee... Pening kepala I nak menjawab yo... =p

Linglung,
Sila jawab ye...

tak boleh mamam ayam, ye... sebab nanti jadi ayam... ;D

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

film STEP UP memang best
suker tgk diorang menari
hehhehe

h a n i e said...

hahaha lepas abes exam hani buat ye...

*mati la nak korek psl diri sendiri

ezam said...

25 je????

nk buat sampai 55 leh???

ekekekkekeke

ok ok will do

Dearie Pearls said...

aloha vee..

nnt saya buat k..

siap nnt saya inform Vee..

happy holiday..

Liliyuli said...

nanti bila laptop dah dapat balik semula dari peminjam..liliyuli buat yek..

^_^

haidi takeAfoto said...

vee dpt gak tag ni ek...heheh ajinnye die jwp..byk sgt ni 25..hahah sy pn tgk la free nti bru wat..suke dancing ek...

nak copy n paste je la 25 benda tu kt entry vee ni..hahahah

syukrina othman said...

honestly, i suka bca 25random things about u vee..waduh..mana i nak kopek idea ne buat sebagus vee..haha..
Anyway vee thanks alot sweetie and i do miss blogging world!

Haha, 'minta' lisa surihani ker vee? Hue hue hue

Encik Psychopath said...

adoi. sedang final exam. and panjangnye tag. ape kaitan lone ranger dengan i. lalala~

♥ Juliana Violet ♥ said...

Yanie,
bestkan... :)

Hanie bunny,
Okay sayang... sangat pening nak memikir 25 benda tue... hihihi...

Ezam,
Vee dah baca... sampai 40 eh? hihihi...
thanks jawab tag tue ye? :)

Pearl,
baik sayang... :)
Pearl wajib buat tau!
Mutiara, Sakura, Love confirm ada nanti kan? ^^

Liliyuli,
baik sweetie...
cepat2 buat tau sayang? =D

Haidi,
Dapat jugak ye? Nanti dah buat Vee nak tgk...
Nak copy & paste? boleh aje... =p'

Beito,
LOL, Vee tulis aje ape yang Vee terfikir dear...
Jangan stop blogging tau...
Vee suka baca entry Beito, cuma kdg2 tak sempat tinggal komen aje... :)

Encik Psychopath,
Hee hee... takpe, buat lepas habis exam...
=)
Erk! Takde kaitan, tak tau nak linkkan dekat mane...
Lalalaaa... =D

sh. said...

Hehe, thanks Vee..nanti ada masa sherah buat eh. ;)

Jenama pakaian eh? *Tunggu*. ;))