Friday, June 11, 2010

Sincerity...

Lama rasanya tak menulis. Betul2 menulis dengan menggunakan 'hati'. Mungkin disebabkan sibuk dan kurang masa untuk update blog tapi cepat2 nak publish entry untuk kawan2 blogger baca.
Sebab? Tak nak 'silaturrahim' terputus agaknya. :)
Kenapa? Bukankah tak pernah berjumpa antara satu sama lain? Yes, memang tapi cuba you all semua tanya pada diri masin2, sanggup tak tiba2 contohnya hari nie juga terus berhenti ber'blog'ging? Vee yakin 90% of us yang tak sanggup.

Vee ingat lagi, Vee mula ber'blog'ging atas 'nasihat' my dearest best friend, Raja Feena… *oowwwhh… I miss you so much darling!*
Pada awal Vee ber'blog'ging, Vee memang tak reveal nama diri nama and wajah Vee. Sebab tujuan Vee Cuma untuk menulis cerpen dan siarkan karya Vee dekat blog.
*Cerpen2 Vee ;

Kembali Pulang
♥ 7 April
Aku dan Dia - dedicated for Eddie Dewanaga
Rindu itu Ada - dedicated for LotsofLove-Pearl
Andai Itu Takdirnya ... akan ada sambungannya "Kau Pergi Jua"
Ikan Emas, Jom Kawen!
Dollah Loves Joyah
Carnation Putih Untuk Linda

And Vee still ingat commentar pertama Vee… Eddie Dewanaga … Yang sehingga ke hari ni, sentiasa sokong Vee dalam setiap apa yang Vee lakukan. Thanks Eddie. :) Selepas tu, follower Vee semakin ramai. Dari situ, Vee mula rasa seronok dan bersemangat untuk update blog. Vee mula 'bercerita' dan 'berkongsi' suku/sebahagian daripada hidup Vee dengan bloggers/follower Vee.

To be honest, selepas Vee start ber'blog'ging, indirectly Vee lebih explore diri Vee. Vee dapat tahu kekuatan diri Vee, kekurangan/kelemahan diri Vee, apa yang Vee sebenarnya mahukan dalam hidup Vee. Mungkin disebabkan secara tak langsung Vee 'berinteraksi' dengan pelbagai 'kawan2 maya' yang mempunyai pelbagai kisah, pengalaman, sikap yang berbeza. Sebelum mula ber'blog'ging, Vee seorang yang boleh dikira cuma berapa kali sahaja keluar melepak dengan kawan2 Vee. Vee lebih gemar kerja, duduk rumah, buat kerja part time, keluar dengan 'si dia'. :)
Cuma sekarang, kehidupan Vee agak berubah berbanding sebelum ni.

Berbalik kepada 'blog' dan 'kawan-kawan blog'. Vee akui, Vee seorang yang lembut hati dan caring. Cuma sekarang Vee lebih keraskan hati Vee dan mula lebihkan kepentingan diri sendiri. Vee yakin setiap orang pernah lalui pengalaman 'yang kurang sihat' disebabkan terlalu baik dengan orang lain. So am I...

Bila Vee baca blog kawan-kawan, Vee akan komen kalau berkesempatan. Dan setiap komen yang Vee berikan, komen yang betul2 ikhlas dari hati Vee. Kadang2 bila membaca entry kawan2 yang dilanda kesusahan or kesedihan, hati Vee turut rasa sedih dan Vee akan mendoakan they all even though tak pernah kenal or tak pernah jumpa.

Setiap kali Vee baca entry kawan2 yang berkongsi kegembiraan or kejayaan, Vee turut rasa happy dan medoakan they all semakin success.
Dan yang paling penting, Vee hormat kesemua bloggers tak kira apa entry yang they all publish. Kalau yang Vee tak suka baca, Vee tak akan follow dan berikan komen yang tidak jujur. SINCERITY itu penting di dalam setiap aspek kehidupan bagi Vee.

“To be persuasive we must be believable; to be believable we must be credible; credible we must be truthful.”

SINCERITY... Itulah point entry Vee hari ni sebenarnya.
Berapa banyak di kalangan follower Vee yang betul2 ikhlas dan benar2 menyokong, mendoakan Vee setiap kali Vee share kisah Vee dengan you all?
Vee yakin, hampir kesemua yang meninggalkan komen pada Vee 'ikhlas'.
Sebab, Vee ikhlas pada you all… :)

Sorry ye sebab entry Vee today panjang pulak. Alang2 entry panjang hari ni, Vee nak share a few blogs dengan you all.
Lebih afdal rasanya kalau kita sama mengucapkan tahniah kepada Safial Eqbal pelajar Master Engineering yang semalam sudah officially graduated. Bagi yang nak berkenalan dengan lebih dekat dengan empunya blog ni, sila-silalah melawat ke blog 'beliau'. :) Insya-Allah rasa tak rugi follow blog Encik Eqbal Safial kita nie. :) …

Selain dari blog Encik Eqbal kite ni, Vee suka follow blog yang sentiasa buat Vee tersenyum setiap kali baca blog they all. Bersahaja dan mencuit hati… :)
Vee wajib baca. Sebab Vee nak awet muda. Kenapa? Terapi secara tak langsung sebab setiap kali baca akan tersenyum. Selalu tersenyum kan buat kita awet muda. Betul tak Hanie, Ezam and Mimie? :)

Untuk Cik Wanie yang sangat sweettt, comel dan berbakat dalam bidang andaman, cepat2 sembuh ye? Kesihatan tu jaga. Jangan asyik tak cukup tidur. Takut nanti dapat low blood pressure. Tak bagus pada jangka masa panjang.
Jangan lupa ambil vitamin or supplement and APA YANG PENTING! Makaaaannn ubat! *mode wonderpet*

Selain dari tu, blog my sweetie pie - Pearl, si cute and gorgeous Fifi, anak bongsu yang manja tapi macho - Joe dan si kacak Hans Khan adalah antara blog yang Vee suka follow jugak sebab most of the time berinformasi dengan penulisan yang bersahaja… :)

Satu entry yang Vee suka baca baru2 ni dari cik abang yang spec nya selalu rosak, Speckurosaklagi...

Ada juga blog yang lebih menjurus kepada diari empunya blog tapi berinformasi… Antaranya isteri kepada Encik Teman yang vogue Neena dan someone yang boleh menjadi kawan yang sangat baik - Embun, a.k.a Hafiz.

:)

Banyak lagi blog yang Vee follow actually. Kalau nak list kan dekat sini, sampai esok pun tak habis (ok, sila jangan percaya)...

Whatever it is, thanks to all of you yang selalu support and doakan Vee. Vee yakin you all tahu siapa yang Vee maksudkan. Nak sebut takut miss nama nanti... (^_^) ...
Baik yang dah tak aktif blog macam Sis Nita, Afsal, Ieda... and follower Vee yang lama seperti Eddie, Pearl, Besi, Sue... err... okay ramai kalau Vee nak list kan. Thanks... :) Thanks you so much!

Baiklah, gotta go! Running out of time... Kurang dari sejam Vee akan ke Perak... Take care semua! Muuaaacckss!!!

zwani.com myspace graphic comments
Twitter Background


With Love,

16 comments:

sepet said...

vee..i like ur backgound song..
tenang jer bile dengar..

:P

Fifi Rahmat said...

tibe2 je i jadi cute dan gorgeous. awwww, thank you so much. terharu ghiler!

ezam said...

kenapa bila baca entry ni dgn background lagu ni rasa mcm sayu ajer.......rasa mcm nk nanges nieh

hukhukhuk........**sedeyyyyy**

ape2pon kalau yg diluah dtg dr hati yg tulus mulus jnshaallah feedbacknya akan baekk juga...

yg penting jangan overdose....

lite2 takpe..hiks!!!!

eqbalzack said...

wahhh...terharu coz vee selit nama abg eq ni...

apa2 pun thanks so much vee...bilakah kita dapat berjumpa ek? boleh gather2 dgn member2 yg lain...

selamat bercuti (ke Perak)...cuti ke? hehe...

♥ Vee Violet ♥ said...

sepet,
thanks sepet. I cant remember i letak music yiruma or lagu jason myraz. Hehe

fifi,
u r cute n gorgeous. :)
hugs!

Ezam,
yes.. Apa2pun x boleh 'terlebih2'. Hehe. Thanks ye ezam. :)

abang eQ,
ye, ada nama abang eQ, thats y minta abg eQ baca. :)
vee pun menghitung waktu nak berjumpa bloggers lain. :)

besi said...

vee... berhati hati dijalan raya nanti..
happy weekend

syukrina othman said...

:') suka dengan entry ini..smoga slmat pergi & selamat kembali vee~

hans said...

vee baru link den ker?
sob sob sob
den dah bertahun link vee
haih

p/s : Episod 32 Siri ADKDA Sudah Boleh Dilayari Sekarang http://hanspunyablog.blogspot.com/2010/06/antara-dia-kau-dan-aku-episod-32.html

Frodo Baggins said...

yaaaaaa ~ ini frodo baggins dtg dgn ikhlas
hahahahhaahaa ...

azam nah tisu. wa tau lu tgh merembes skank ni.


((baca dan selami, kita akan jumpa roh dalam tulisan yg bisu itu. keh3x woooohaaa! err, nama wa xder? cisss ... hahahaha))


>>___<<

Fida Jai OWN said...

salam . awak . mari lah buat tag ini . adalah contest :) / jom ya :)

sh. said...

Vee..my blog isn't as interesting as others. But still, thank you for stopping by sometimes.
Means a lot to me =)

Thanks..

budak hitam said...

singgah blog vee.. da lame x ke mari.. :)

♥ Vee Violet ♥ said...

besi,
thank you sooo much! :)

beito,
thanks dear.. :)

hans,
vee dah link lama lah... vee maksudkan vee letak link hans dekat entry vee... :)

frodo,
nak letak link tp ramai sgt vee nak letak...
huhuhu

fida,
okay! thanks dear... ;)

hi budak hitam,
hehehe... takpe vee faham awak busy kan?
:)

♥ Vee Violet ♥ said...

Star lover,
vee suka blog you... cuma vee takut you sukakan privacy so vee tak letak link you...
:)

eddie dewanaga said...

keep it up, sunshine..!!!

afsal_8281 said...

dear..
i'm start to blogging... ari je 2 n3 da post tau... he3x

miss you luv u dear.. n thanks for all da support